Lite bilder från spikarna...

Häromdagen var jag ute på Spikarna på Alnö, för att fiska. Tänkte kasta efter lite havsöring, men det blev inte så mycket fiskande, jag vandrade mest bland klipporna och fick lite motion...

178909-730178909-729178909-728178909-727

Nu kan ni läsa om mig...

Nu har jag äntligen fått inscannat reportaget om mig.

Dock så blev inte kvaliteten den bästa, och tyvärr så blev det svartvitt.. men jag hoppas att det ska duga ändå.

Här hittar ni reportaget: http://data.fuskbugg.se/skalman01/reportage.pdf

Det ena leder till det andra...

Ojoj.. nu blir man verkligen upptäckt i Sundsvall...
Det ringde precis en person från Sveriges Radio, som ville göra en intervju med mig... hur skoj som helst, MEN... det är på finska!

Jag som har så knacklig finska och ofta har väldigt svårt att hitta orden...
Men men.. jag tackade ja ändå, och skall göra intervjun imorrn...

Lite roligt ändå.. man måste bjuda lite på sig själv!

Dock så vet jag inte vad det är som är så himla intressant med kombinationen kock/brandman....någon som kan förklara det för mig?

Reportaget...

06.30 slängdes tidningen in i min brevlåda, och med tanke på att jag vaknade av det hela, så gick jag upp för att se artikeln om mig.

En och en halv sida!

Wow...

Massor av härliga bilder på maten och en hel del text osv..  hur skoj som helst att läsa!

Tyvärr så finns den inte som nätbilaga, så jag ska se om jag kan scanna in den på jobbet ikväll, så att ni som vill läsa den kan göra det...

178909-726

Japp!

Ja, jag har glömt att lägga upp bilden på årets första havsöring...

Det är inte mycket att skryta om, men ändå, årets första fisk. Den var ju så liten att jag släppte tillbaka den, höll inte måttet, inte ens i närheten... det fattades säkert 10 cm...

178909-725

Men, jag måste nog säga att havsöring är en makalöst vacker fisk.. och när man väl får en på kroken, då är det hur underbart som helst, för de bjuder upp till kamp!

Dock har inte vandringen börjat riktigt än i Ljungan, de som jag har snackat med där, säger att det nog dröjer nån vecka till... men jag är inte den som är den, har fått ett par små till efter min första.. så det är nog på g iaf.

Den som gnäller skall få...

...eller nåt...

En glad överraskning iaf... jag fick anställningssavtalet för mitt nya vikariat, och såg att vi har fått löneökning sen sist.

Förra lönen låg på 17660:- i grundlön och nu så har den hoppat upp till 19275:-.

Alldeles lysande måste jag säga...

Vad beror det på då?

Jo, det beror på att lönen har gått upp lite avtalsmässigt, men den största delen beror på att jag har jobbat i över ett år nu, så då ökar lönen.

Bara för det så började jag kika på bilar, och hittade en jäkligt intressant bil, men skatten var tokhög (en diesel som inte är miljödiesel -02:a) men bilen hade ett jäkligt bra pris.

Men jag tror nog att jag får hejda mig lite ändå, men det hade varit gött med en ordentlig bil!

Sjuksyrrorna ut i strejk!

Jag läste på Expressen om strejken som är på gång inom sjukvården, och jag kan inte mer än hålla med det som sägs.

Dock så är inte sjukvården den enda yrkeskategorin som ständigt kämpar för att få högre lön baserat på ansvaret man har i sitt jobb gentemot människor.
Brandmännen runt om i landet bedriver samma kamp ständigt och konstant.
Dock är det många som anser att det är som att stånga huvudet mot en vägg, det går inte att förhandla.

Nackdelen som vi brandmän har, är att vi inte får lov att gå ut i strejk, inte med Kommunals hjälp iaf.
De gånger som vi har "gått ut i strejk" så har det varit med hjälp av sjukvården eller andra kommunalt anställda som i sin tur har gått ut i strejk för att hjälpa brandmännen.

Som brandman i Sundsvall, har jag en ingångslön på 17 600:- plus ett fast OB på drygt 2000:- det ger mig en bruttolön på cirka 20 000:-.

För mig, som inte har familj eller lån utöver CSN, så klarar jag mig alldeles ypperligt på den lönen men jag förstår de kollegor som har familj som inte får lönen att räcka till.

Visst, att jobba skift innebär en massa tid över i veckorna, och många brandmän kombinerar sitt jobb med något slags extraknäck, för att öka på sin inkomst, men ska det verkligen behöva vara så?

Om man ser till vad vi utför och vilka risker vi tar, så tycker jag inte att lönen räcker till. Vi har ett ansvar att rädda liv, egendom och miljö och gör det med bravur oavsett tid på dygnet eller årstid. Vi riskerar vårt liv varje gång vi rökdyker, för just rökdykning anses vara ett av de farligaste arbetsmoment man kan utföra i ett yrke.

Jag vet att det finns många som förvånas över att brandmän har så dålig lön, för många tror att vi har en lön på 30 000:-. Det är den vanligaste reaktionen har jag fått iaf när folk frågar om lönen.

Dock så tror jag att det är svårt att få till några stora löneförändringar just pga att det är kommunalt styrt, och i dagsläget så har nog de flesta kommuner en svångrem på sin budget.

Jaja, bara lite tankar det här... jag är iaf nöjd med mitt jobb och min lön, men självklart så hade det känts bättre att ha ett par tusen till i lön per månad.

Storbrand i Sundsvall...

Ja, än en gång har det brunnit i Stenstan.. men jag var på fel skift, tyvärr.

Jag gick på klockan 8 imorse, och mötte en brandbil på väg ut mot Timrå, samtidigt så fick jag sms av Angelica som undrade om jag var på Ibis och tog ut folk.. då förstod jag att det var en brasa i stan.

Ökade på lite på gasen för att komma ut till brandstationen snabbt, för jag trodde att vi skulle åka in till stan snabbt för att lösa av gubbarna som egentligen skulle kliva av kl. 8.. men icke, vi väntade och väntade på att få ordern att åka in och lösa av dem, men den kom aldrig.

Jäkla trist, hade varit riktigt nice att få slita lite o rökdyka, det är inte ofta man gör det.

Jaja, det ska nog komma en brand för mig med i år..

Engla mördad!

Usch.. det som inte fick hända, hände..
Lilla Engla är mördad, 42-åringen har erkänt!

Läs mer här:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2248365.ab


levande ljus

Skoj dag idag!

Ja, idag så har jag blivit intervjuad på jobbet...

En reporter (ganska så söt måste jag säga) och en fotograf dök upp på jobbet och skulle göra ett reportage om mig.
Jag hade förberett med lite mat o grejer.. och laddat grillen.

Måste nog säga att det kändes lite mysko att grilla idag, med tanke på att det kommit nästan 20 cm snö under natten.. och det snöade dessutom under tiden som jag grillade!

Men, maten blev riktigt lyckad, och det togs en massa bilder, så jag hoppas att reportaget kommer att bli lyckat.

Det kommer att publiceras i en bilaga som delas ut till alla hushåll, så det kommer nog bli riktigt bra.

Billigt är inte alltid så bra...

Idag har jag varit och besiktigat min lilla pärla, och den gick igenom helt utan anmärkning, inga tvåor eller ens nån etta! Inte illa för en -88.

Efter det, så firade jag med att åka och klippa mig, tänkte att jag skulle testa en ny frisör i stan som öppnat nyligen.. och kör billiga priser... 149:- för en klippning..

Tro mig.. man får vad man betalar för... haha.

Det är två äldre män och en yngre kille från nåt arabland som sköter det hela.. och ingen av dem kunde något vidare bra svenska, han som var bäst på svenska kom inte dit förrän jag var klar...

Innan han började klippa mig, så sa jag att det nog är en bra ide att skölja ur mitt hår, för jag hade gele i.. men det förstod han inte, utan satte mig i stolen och började spruta på vatten istället så att det blev fuktigt, den så var det bara att börja klippa.

Jag satt bara och kollade i spegeln och funderade på hur det hela skulle sluta... haha!

Slutresultatet blev väl typ sådär... men jag betalade och gick min väg och planerade redan när jag skulle boka in en klippning hos min vanliga frisör...

Man måste ju våga testa lite nytt i livet... och håret växer ju ut igen...

Gammalt och ruttet?

Jag funderar på att göra om min design här lite.. börjar känna att den här designen bara är tråkig och rutten nu.

Dock så vet jag inte om det är så lönt egentligen... med tanke på att jag inte bloggar så friskt här längre, och antalet läsare är minimerat till en liten tapper skara... men ändå, det kanske kommer lite nya läsare om jag kommer med i tidningen snart.

Ja, vi får se.. det är inte så himla knepigt att ordna nån ny enkel design kanske...

178909-724

Jag gillar skattmasen!

Woohoo... 10 918:- ska jag minsann få tbx igen på skatten!

Det var minsann inte fy skam.

Första arbetspasset avklarat...

Såja, då var första arbetspasset avklarat på det nya vikariatet. Som vanligt var det helt lugnt utan några larm alls.

Däremot så hade vi en sjukvårdsövning, en repetition av första hjälpen osv, vilket alltid är nyttigt.

Jag har bestämt mig för att införa en ny regel för mig själv...

De pass då jag har jobbat natt, och sover på stationen, så skall jag träna direkt på morgonen på jobbet.

Jag gjorde det idag, och visst det är jobbigt att träna precis när man vaknat och på tom mage, men ändå, så jäkla skönt att ha det avklarat när man går av sitt skift.

Idag ska jag inte göra något jättespännande, det är tråkigt väder och jag ska jobba ikväll igen, så det blir en lugn dag hemma bara.

Ikväll så är det iaf hockey med jobbet, viktig match för Timrå.

RSS 2.0