Var tog den vägen?

...Min kamera alltså.. jag hittar inte den...

Jag hade ju planerat att lägga upp en massa bilder på alla saker jag har handlat.. lägga in ett modeinlägg.. det vet jag ju att folk gillar, men så hittar jag inte min kamera.. puts väck.. går inte att finna.

Har suttit o kikat på en ny kamera.. den som jag kikade på sist med.. och funderar om jag inte ska ta o beställa en, vafan liksom.. det är ju inte så farligt mycket stålar.. typ 1500:- för en kamera som jag vet att jag kommer använda mycket.

Dock så skulle jag behöva hitta min andra kamera.. har ju batterier och minneskort i den.. men nånstans i lyan borde den finnas.

Idag så har jag gått på stan, i en snygg nyköpt kortärmad skjorta.. jag har spanat på tjejer, blivit spanad på av en tjej som jobbade på Jack & Jones.. funderar på om jag inte ska ta o leta upp henne där igen nån dag...;)

igår så handlade jag för lite över 700:-.. lite tröjor o så.. och idag så blev det ett par snygga Puma sneakers... vita och gröna.. så de ska jasg inviga så smått...

Jag har verkligen kommit på hur skoj det är att shoppa.. tänk om man hade haft hur mycket pengar som helst.. oj oj.. det hade varit farligt, för just nu är enda spärren man har ett lite för litet sparkapital...

Nu ska jag hem och fixa lite mat.. Mattias hade med sig rökt röding från fjällen, så vi tänkte göra bakpotatis och en god fyllning av det...

Timrå!

Jahopp.. då var första passet i Timrå avklarat.. iaf mitt ordinarie pass då.. har ju jobbat där en gång innan.
Hör o häpna.. vi hade faktiskt två larm idag... otroligt.. en stackars gubbe som hade halkat i en isig backer och skadat sig.. honom fick vi hjälpa att bära upp.. sen hade vi ett automatlarm som vi hann få motbud på..men ändå.. två larm.. det är mer än vad jag har haft senaste månaden här i stan..=)

Vi har hittat en tv nu förresten!!! Wooohooo.. nu är vi inte helt avskärmade från omvärlden...jag hittade en 28" för 400 bagis.. som hittat ju...=)

Ikväll är jag på stationen i stan.. för att kika på fotbollen... vi har ju inte tillgång till några häftiga kanaler hemma.. bara ettan, tvåan och fyran.. makalöst spännande och häftigt utbud, eller vad tycker ni? :P

Alltså.. våren är på antågande även här uppe.. men fan, snacka om att man känner en lust att träffa nån vacker tös, som man kan gå o njuta i solen med.. bara strosa hand i hand på stan.. sitta o dricka en kopp kaffe nånstans.. och sen gå hem och mysa järnet..=)

Ne, nu är det fotboll som gäller... tjingeling!

Förmåner...

Jag kom o tänka på lite saker som jag har tänkt blogga om ett par ggr.. men som jag alltid har glömt bort när jag väl satt mig vid datorn...

Det finns en hel del fördelar och förmåner med att jobba som brandman... vi jobbar tvåskift.. vilket innebär att man har en del ledig tid, även om man nu jobbar varannan helg, men man hinner göra alla viktiga saker, som att ordna med bankärenden, sitta i telefonkö osv osv...
Vi kan träna på arbetstid.. det är till och med obligatoriskt... jobbar man, så fysar man!
Jobbar man natt, så sover vi bort en stor del av arbetspasset, och har betalt för det.
För att fysa, måste man ha ordentliga skor, jag har fått hämta ut ett par skor för 800:- som jobbet betalar.
När man inte jobbar, måste man kunna träna med.. så vi har ett avtal med ett gym i stan, Step in där vi kan köpa årskort för 700:-... det gjorde jag idag.
Vi har solarie på jobbet, som kostar 20:- att sola i... med helt nya rör nu med...
Jag tvättar min bil på jobbet, utan att ens tänka på att betala dyra tvättar på Statoil...
Behöver jag meka med bilen, så finns det smörjgrop o grejer här, som man kan fixa o ha sig med hur mycket man vill.

Det finns säkert fler saker som är bra... men nu blev det hjärnstillestånd här...

Jisses.. jag måste verkligen vara trött.. eller bara gammal o senil.. för nu tappade jag alla saker som jag hade tänkt skriva om igen... gaah.. tror att sängen kallar...

Sanning med modifiering...

Ja, att det var mitt sista pass på brandstation i stan.. det var ju inte helt sant.. jag kom ju på att jag har bytt med Mattias.. så jag är på jobbet nu ikväll igen.. men som alltid när jag jobbar, så har det varit helt lugnt och dött.. inte ett enda larm..

Jag passade på att baka idag igen.. bakade faktiskt fyra bröd hemma.. två müslibröd.. och två nya varianter... nämligen örtbröd.. det var inte helt fel det heller... skoj att testa sig på lite nytt.

Till och med gubbarna i skift 4 gillade det...

Men, hädanefter så är det i Timrå jag kommer jobba.. om jag inte blir flyttad temporärt på nåt pass.. det återstår ju att se...


Sista natten med gänget...

Jaha... vad roligt... eller inte.. sista passet här i stan på ett bra tag.. vet inte ens om jag kommer att bli placerad här is tan igen, jag hoppas det, för nu känner jag mig verkligen accepterad i gänget och har hittat min plats och roll lite smått.

Men, på onsdag så är det Timrå som gäller, nytt gäng att lära känna och nya rutiner att lära sig... dock så tror jag att jag har gjort ett gott intryck på gubbarna här i stan... för de tycker det är trist att jag ska ut till "byn"...

Jag kommer absolut sakna alla här på skiftet med... och idag så har jag suttit och fått höra en massa historier och grejer om deras liv.. många skratt o goa stunder måste jag säga.. har nästan ont i magen av allt skrattande...

Passade på att laga en sista middag till dem ikväll med.. som jag själv måste säga blev supergod.. låt det här träffa gomseglet: Plommonspäckad kotlettrad med brunsås, rödkål, kokt potatis och äpplemos.. och så en blandsallad till det... mmm.... mumsigt värre!

Snart börjar det bli dags att krypa till kojs.. jag hoppas att det blir vackert väder imorrn, precis som det var idag.. helt underbart väder idag!

Det omtalade brödet..

Hmm.. åter på jobbet.. ska se om jag kan minnas hur jag gör mitt bröd...

För 2 bröd...
Ugnstemp: 175 grader

1 paket jäst
2 msk vatten
5 dl yogurt naturell
2 stora msk honung
3 msk olja
2 tsk salt
4 dl müsli av önskat slag (dock inte start eller sånt trams)
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
4 - 6 dl vetemjöl
margarin
2 avlånga bakformar (sockerkaksform)

Gör så här:
Smula ner jästen i en stor bunke, slå på vattnet (kallt) och rör om tills jästen har löst upp sig.
Blanda yogurt, honung, olja och salt i en kastrull, värm upp under omrörning till 37 grader.
Slå yogurten över jästen och blanda ner müslin.
Rör ner grahamsmjölet och rågsikten, en dl i taget.
Fortsätt med mjölet och rör ner tills det att degen släpper kanterna och inte kladdar för mycket.
Ställ på jäsning under bakduk ca 40 minuter.
Smörj formarna med lite margarin.
Lägg upp degen på mjölat bord, och arbeta degen smidig. Använd lite extra mjöl om den är kladdig.
Dela degen i två lika stora delar och forma avlånga rullar som längdmässigt passar in i bakformen, och lägg degen i formen.
Nagga med en gaffel och låt jäsa under bakduk ytterligare 40 minuter.
Sätt in brödet mitt i ugnen och grädda ca 35 minuter.
När brödet låter ihåligt om du knackar i botten på det, då är det klart.

Lycka till!

Två blir tre, och öppet hus...

Jaha.. imorrn så blir det en händelserik dag.. för det första så har vi öppet hus på brandstationen.. välkomna alla sundsvallsbor som läser min blogg.. imorrn lördag 11-15 har vi öppet hus för allmänheten. Kom hit o kika på våra bilar, ställ en massa frågor.. och hälsa på alla brandmän.. mest mig då förståss..;)

Jag hoppas iaf att det kommer lite unga med.. gärna tjejer.. som man kan snacka lite med..hehe..

Sen på kvällen när jag slutar, ja då blir vi tre som bor i lyan.. Björn flyttar in imorrn, så det blir nog nån öl imorrn på kvällen och snacka lite med honom.. se vad det är för filur egentligen.

Alltså.. brödet jag bakade idag och tog med mig till station idag, det var helt sanslöst gott.. men så är det ett par stycken som inte tycker om russin i bröd, som inte tyckte det var helt ok.. men men.. alla kan inte vara nöjda.

Jag ska ta med mig receptet någon dag, och lägga ut det här på bloggen, kanske kan frälsa någon av mina läsare...

En tisdagkväll på brandstationen...

Ja, vad gör vi egentligen en tisdagkväll på brandstationen?

Vi börjar 18.00.. har upprop, där vi går igenom vilka bilar vi åker med och vad vi har för uppgifter på larm... idag sitter jag som rökdykare på förstabilen.. och med tanke på att vår andrabil som åker på en hel del smålarm är under uppgradering, så åker vi på alla larm idag med "ettan".
När ropet är klart och allt snack är avklarat.. så kollar vi bilarna.. kontrollerar så vi har luft i våra luftpaket, att radioapparaterna fungerar när vi ska rökdyka och att materialet är komplett på alla bilar... den som har stegbilen tar ut den och reser stegen så att vi vet att det fungerar.

Sen så är det lite olika jobb som skall ordnas... vad nu styrkechefen har till oss.. idag hade inte jag någon direkt uppgift, så jag passade på att gå igenom alla fack på förstabilen, se var allt finns och känna på sakerna lite.
När klockan sen är 20, så plingas det i högtalarna, då är det dags att fysa... dvs innebandy...
Tre matcher till 10 spelar vi.. och det brukar ta lite över en timme.. sen så är det fri fys i gymmet... lyfta lite skrot eller köra lite mer kondis.
Bastu, bubbelpool eller bara en dusch följer efter det.. sen är det gemensam fika... mackor, kaffe, choklad osv... idag så bjöd jag på mitt egna hembakade müslibröd.... som var mucho mambo uppskattat...
In i salongen och kolla på tv... sporten först och främst.. sen normalt sett så har vi ju nån film att kika på, men idag var det dåligt på den fronten...

Efter fysen är det så att det är ledig tid.. så vi kan göra vad vi vill egentligen.. vill man gå och lägga sig kan man göra det.. vill man bara kolla tv så gör man det...det enda är att man måste vara i byggnaden.. går larmet ska vi vara på väg till platsen inom 90 sek...

Så ser en helt vanlig kväll ut på brandstationen.. mycket mer spännande än så blir det inte.. såvida vi inte får ett larm då förståss...

Nu ska jag minsann ge mig.. jag ska iväg till Timrå imorrn för att jobba, har tagit ett pass för en kollega...

Gonatt...

Lovely väder...

Ja jäklar vilket härligt väder det är ute.. solen skiner.. det ligger en massa härlig vit snö på marken, det ser ut som en vacker vinterdag helt enkelt... men det är tö...

Innerst inne så längtar jag enormt mycket efter våren... jag längtar efter att få känna värmen, kunna vandra på stan eller ta långa promenader tillsammans med någon som jag tycker om... få känna vårkänslorna rusa i kroppen på en...dock så behövs det ju någon som får alla dessa känslor att vakna till liv med.. det är kanske ett större problem än att våren ska komma... våren vet jag ju att den kommer förr eller senare, men om kärleken kommer, det kan jag verkligen inte veta... även om jag hoppas det...
Jag har ju hoppats att jag ska hitta mig en vacker o naturnära norrländsk tös här uppe...

Jaja... en vacker dag...

Idag ska jag ner på stan en vända.. funderar på att flytta över alla mina bankgrejer till en ny bank.. frågan är ju bara om man ska ha Swedbank eller någon annan bank.. jag vet inte...gör det någon skillnad egentligen?

Dessutom så ska jag kolla om det går att få fram nåt bra nätverkskort till min dator med...

Surf's up!

Wooohooo.... jag sitter hemma o surfar för första gången nånsin.. hemma i min lya i Sundsvall...

Jag har ju haft världens problem och bekymmer med att få fram adsl till min lägenhet.. och problemet kvarstår.. så jag har letat alternativa utvägar och lösningar... och nu så lånade jag hem en bärbar dator, för att se om det finns några trådlösa nätverk här i krokarna.. och sanna mina ord.. jag hittade minsann ett par stycken.. så nu är bara frågan om jag kan få kontakt med dessa på nåt annat ställe än i köket...

Men det känns underbart att kunna sitta hemma och surfa iaf...

Dock så är inte det här med datorer och internet på min sida just nu.. för min monitor som jag fick av jobbet, den dog i helgen.. ingen bild alls på den.. utan det är väl bildröret som har tackat för sig och lagt av helt... så nu måste jag hitta mig en ny monitor igen...trist när man vet att det finns två ståendes hemma i Lund som jag inte lyckades få hit...

Jag har varit flitig idag igen.. och bakat bröd till skiftet imorrn.. det blev två stycken müslibröd... som hittills har varit goda varje gång.. så jag förväntar mig samma sak igen...

Just det.. är det någon som har bra koll på det hä rmed nätverkskort?... trådlösa då.. finns det nåt speciellt kort som är riktigt bra på att plocka upp signaler.. så att man kan få en stark o bra signal?.. hör av dig i så fall...

Vintern kom på nytt...

Ja idag så återkom vintern till Sundsvall.. har snöat ungefär 20 cm under dagen.. en dag som jag har sovit bort ungefär...
Eller ja.. inte sovit bort.. varit bakis på.. för igår blev det lite väl mycket dricka... en grymt trevlig kväll...men på tok för mycket vin.
Jag har verkligen mått som en gris idag... inget i min kropp fungerar som det ska.. och jag känner mig fortfarande full fast klockan är halv fem på dagen... inte bra inte bra...

Jag orkar faktiskt inte blogga.. ska se hockeyn snart.. sen hem o krascha i säng för att vara pigg o fräsch imorrn till jobbet...

Denna härliga sol...

... jaa, den visar sig idag igen.. men det är inte lika varmt idag, blåser en ganska så kall vind idag, men det är vackert värre ute.

Natten på jobb blev en lugn natt.. inga fler larm.
Vaknade dock tidigt, för att det var någon som ringde till brandstationen 6 på morgonen.. och blev kopplad till inre befäl här.. o då ropar man på högtalaren, vilket alla vaknar av...

Jag har varit lite flitig nu på morgonen... tränat... så slipper jag tänka på det under dagen... känns jäkligt bra det...

Sitter o funderar på om jag ska ordna med banken idag.. få allt fixat på den fronten... eller om jag ska skita i det.. har en del annat att stå i idag ju.. måste städa bland annat...

Första branden...

Mm.. fick larm nu på kvällen.. automatiskt brandlarm.. men ingen synlig brand.. dock så fick vi reda på att det var en riktig brand iaf.. en kabelhärva som hade kortslutit... och jag kan inte säga annat än att nyår kom tidigt i år.. jisses vad det sprakade, blixtrade och smällde... det hela slutade med att vi fick det hela strömlöst och sen tömde vi ett par pulversläckare på det hela...men öppen låga var det iaf.. premiär i Sundsvall...=)

Nu ska jag dricka en kopp choklad..sen är det bingen som gäller...

Det finns dagar...

.. då man bara vill krypa under en sten och gömma sig ett tag.. sen så finns det dagar då bara små små saker kan göra en hur glad och euforisk som helst... idag har det varit en sådan dag.. och enbart pga en sak.. nämligen det underbara humör som fröken väder har visat sig på..

Jag var nere på stan en vända idag.. skulle ordna med lite bankärenden.. men jag ville verkligen inte vara inomhus.. så jag skyndade på som bara den att få allt fixat med banken, sen gav jag mig ut och strosade på stan...
Här i Sundsvall så finns det en gågata.. Storgatan.. där allt folk rör sig.. och där gick jag idag.. fram och tillbaka.. och bara njöt av att få känna soltrålarna smeka mitt ansikte, och se hur folk började vakna till iv igen efter att ha legat i ide senaste månaderna.. man märkte hur folk var på mycket bättre humör direkt.

Visst, jag vet att det har varit varmt ett bra tag hemma i skåne, och jag saknar det en hel del.. men samtidigt så är det något speciellt med årstiderna här uppe... gubbarna på jobbet sa det igår att här får man verkligen uppleva de fyra årstiderna i sin prakt... våren tar sin tid för att nå fram till sommaren... i skåne så kan det vara minusgrader en dag.. två dagar senare så är det 15 plus och vår... och ytterligare en vecka senare, så är det högsommar och rapsen blommar... ungefär...=)
Idag har det varit 12 grader varmt här.. och jag har sett folk som har varit på berget och åkt skidor och bräda... ser underbart ut ju...

Så, min egentliga poäng med det här lilla inlägget är enkelt.. ta vara på de små sakerna här i livet, de kan göra bra mycket större saker på humöret än man tror...

Gäsp...

Larmlös natt igen... vilket ju är skönt...men ack vad jag hade svårt för att somna.... bara låg o vred på mig hela tiden.
Känner mig som en överkörd tomat just nu, men det ska vi ändra på...

Går på skiftet ikväll igen.. så det är en kort vilotid som gäller... ska se om jag inte tar mig en tur ner på stan sen....

Facket... varför?

Sitter på jobbet.. vi har precis tillbringat närmare tre timmar på ett fackmöte.. ett möte som i sin tur inte gav nåt speciellt...

Jag har funderat på om jag ska gå med i facket, men jag har jäkligt svårt att motivera mig själv att betala 600-700 kr för vad facket gör.. visst, de gör jäkligt mycket i det tysta..sånt som man inte märker av.. men det jobbet görs ändå...
A-kassan ska jag med i.. det är en sak som är säker iaf.. men facket, jag vet inte.. någon som har en bra anledning att vara med i facket.. som är värt 600 spänn?

Annars så är jag mest bara jäkligt nöjd med hur det löste sig med glocalnet.. men jag är lite lätt orolig över att jag inte kommer få till det med bredband ändå.. har med hjälp av pierre ett gäng krokar ute som ska kolla på frågan...

Egentligen borde jag gå o lägga mig så smått.. men jag måste uppdatera min farbrors hemsida med lite nya smycken... har suttit o redigerat en massa bilder under dagen.. o nu måste jag uppdatera databasen lite...

Det finns en gud...

...eller bara jäkligt trevliga människor, även om det kan vara svårt att hitta ibland.

För första gången i min blogghistoria.. så har min blogg faktiskt gett mig något... allt snack om det här med mina bekymmer med Glocalnet, har gett lite resultat... en kommentar i min blogg från en Sophia Frisk, gjorde min dag till en riktigt bra dag...

Ett par samtal senare, så är allt ordnat med mina bekymmer.. dock så är det inte helt ordnat än med om jag kan få bredband.. det beror mer på min gubbe Pierre.. men jag håller tummar o tår...

Så här har det hela löst sig nu (bekräftelsen jag fick):

Hej igen Lari!
 
Tack för ett väldigt trevligt samtal.
 
Vill med dessa rader skicka en bekräftelse på att vi kommit överens om följande:
 
Glocalnet kommer inte att ta ut en månadsavgift på det fasta abonnemanget så länge du har en så kallad "delad linje". Om du önskar gå över till Telia så kommer Glocalnet endast att debitera dig 675 kronor som avser öppningsavgiften på ditt fasta telefoniabonnemang. Önskar du säga upp och stänga ner det fasta abonnemanget ser jag till att annullera beställningen samt kreditera alla avgifter. Du återkommer till mig efter att ha talat med din vän gällande eventuell hjälp från Skanova, så ordnar vi detta på bästa sätt.
 
Jag beklagar att situationen ser ut som den gör och att vi inte kan hjälpa dig på ett bättre sätt och lösa själva problemet. Jag hoppas i alla fall att detta på något vis ska ordna upp sig och att du känner att du fått ett önskvärt bemötande från vår sida.
 
Du är alltid varmt välkommen att kontakta mig på direkttelefon, alternativt mejla, om jag på något annat sätt kan vara dig behjälplig eller om du har andra frågor jag kan hjälpa dig med. Trevlig fortsättning på veckan!
 

Med vänlig hälsning

 

Glocalnet AB

Kundrelationer

 

Sophia Frisk

Jag kan inte mer än lyfta hatten för denna Sophia, hon har skött detta ypperligt, och jag tackar för det.
Stridsyxan är begraven, och jag lägger nu mitt hopp till Skanova.... annars blir jag nog likförbannat utan internet...men det återstår att se.. jag ska inte måla fan på väggen än.. eller vad säger du Pjärkan? =)

Nu måste jag hem o äta.. suttit här sen 10.. klockan är nu 15.50... jag har inte ätit o jag börjar jobba om två timmar...

Mitt enda hopp...

Är Pierre... att han kan få tag i den kontakt som han har på Skanova... för jag har pratat med Telia nu... och de sa att de kan lösa allt för mig.. men att det kan ta upp till tre månader att lösa.. för de måste skicka ut en tekniker till min telestation som ordnar med linjen...

Så, mitt hopp är att Pierre kan lyckas övertala en tekniker att komma ut så snart som möjligt istället... typ imorrn eller nåt.. och ordna allt...

oh, please fix this... jag orkar fan inte mer.. kan inte se mig själv utan internet i ett halvår....jag går ju under redan nu...

Att kasta bort pengar...

Det är inget som jag gör i vanliga fall.. men just nu så känns det som att det här med Glocalnet bara är bortkastade pengar.. totalt värdelöst... jag har inga som helst rättsliga grunder att falla tillbaka på gällande min beställning.. utan det enda jag kan göra nu är att säga upp mitt abbonemang och kasta bort ungefär en tusenlapp i sjön.. för en tjänst som jag inte ens har använt än...

Dessutom så kommer jag ju bli tvungen att öppna ett nytt hos telia... vilket i sin tur kommer kosta pengar... så säg att det här med att skaffa bredband för mig kommer kosta mig i runda slängar 2000-3000 innan jag ens har fått bredband installerat hos mig... vilket troligen inte kommer ske förrän om ytterliga 2 månader... jag hatar detta!!!!!!!!

Vad ni än gör.. välj aldrig något annat än Telia.. jag har hatat Telia.. och jag kommer alltid göra det.. men de har verkligen monopol på grejer.. trots att de inte ska ha det...

Just nu är jag så less på allt.. att jag bara vill skicka en brevbomb till glocalnet till att börja med..

Fan.. man har ju inte en chans som konsument... totalt knullad har jag blivit.. bortkastade stålar..

Min gubbe pierre!

Mmm.. jag har min gode vän Pierre.. vi har ett antal telefonsamtal och långa konversationer bakom oss.. med tiden så har vi blivit grymt tighta, och känner varandra ruskigt väl...
Senaste tiden har varit en relativt tuff tid för oss båda två... och vi pratar mycket...
Idag så önskar jag att jag kunde vara hos honom.. snacka med honom.. ge honom en massa råd och tankar gällande vissa saker...jag vet ju hur han fungerar, och jag läser honom som en öppen bok...

Det må vara så att jag själv inte är världens bästa på att ordna det här med realtioner o flickvänner.. men jag är verkligen expert på området när det gäller mina vänner.. Dr Phil + Dr Ruth = Lari....

Gubben.. du vet att jag finns här för dig.. i vått och torrt... and u know i'm right in what i tell you...;)

Hata hata hata!!!

Just nu så spyr jag på allt vad bredband och telefoni heter... har suttit i ett antal timmar idag och bollats fram och tillbaka mellan Glocalnet och TDC... och slutsatsen är att jag inte har kommit nånvart ändå...
Har skrivit ett brev till PTS för att kolla lite vad som gäller.. så här skrev jag:

Moment 22 gällande bredband och telefoni

Hej!
Ringde till er konsumenthjälp och blev hänvisad att maila till er.
Jag har ett problem.

För att kunna välja ADSL från vilken bredbandsleverantör som helst, så teckande jag fast telefoni hos Glocalnet för ungefär en vecka sedan.
När det nu är inkopplat och klart, så tänkte jag beställa bredband från TDC som är billigaste leverantören i nuläget, men när jag var i kontakt med dem så berättade de att de inte kan lägga in en beställning, för att linjen som min hemtelefoni är inkopplad på är en isdn-linje.
Jag tog då kontakt med Glocalnet, för att se om det verkligen var så, och fick beskedet av dem att linjen är en delad linje, som är en isdn-linje.
Glocalnet i sin tur säger att det inte är deras uppgift att ordna så att linjen är en analog linje, och hänvisar till bredbandsleverantören och att de måste lägga in en beställning för att en tekniker skall skickas ut på plats och lösa problemet med linjerna.
TDC i sin tur säger att de inte har något som helst med detta att göra, för de kan inte ens lägga in en beställning på ADSL så länge mitt nummer inte är registrerat som ett analogt nummer.

Min fråga till er är nu hur jag går vidare med detta, vem som verkligen har ansvaret för detta problem som har uppstått.
Är det Glocalnet som har levererat en produkt som inte håller måttet, eller inte har informerat mig fullt ut, eller är det bredbandsleverantören som har fel i det här fallet?

Jag håller på att gå sönder i limningen då jag inte kommer någonstans och bara bollas fram och tillbaka mellan Glocalnet och TDC... ingen vill ta på sig ansvaret eller uppgiften att lösa problemet.

Hur ser man på det hela juridiskt?

Hör gärna av er så snart som möjligt.
Vänliga hälsningar
L S

Så just nu kommer jag ingen som helst vart.. Glocalnet är bara grymt otrevliga när jag snackar med dem.. för jag har varit en krävande kund antar jag.. en sån som får en anmärkning i registret hos dem som en "Jobbig kund"...men vänta bara.. får jag bara veta lite vad som gäller rent juridiskt och de har levererat en dålig produkt till mig.. då ska de få se på jobbig kund...

Efter att ha kört huvudet i väggen ett antal ggr under dagen.. så beslutade jag mig för att nyttja solariet vi har här på stationen och träna lite.. så nu är jag iaf en förbannad och röd Lari...

Ne, nu ska jag ge fan i detta o bege mig hemåt... hem och äta lite...

Plask och lek, sen hotellfrukost...

Ja natten blev en lugn natt...inte ett enda larm, men jag förväntade mig inte något heller, jag är världsbäst på att inte ha larm. Det var exakt likadant i Landskrona.. när jag jobbade, då var det tyst i högtalarna....

Dock så har vi haft en jäkligt skön morgon... vi åkte och simmade vid 8.30.. en timme ungefär.. sen så åkte vi till Grand Hotell och käkade en rejäl frukost.. yogurt, flingor, smörgåsar med diverse pålägg, äggröra, bacon, prinskorvar osv osv.. man står sig ganska så bra på det..=)

Nu har vi inget speciellt att göra.. ska ha APT sen.. arbetsplatsträff.. och fika ska vi ju självklart.. sen antar jag att det blir lite innebandy efter det.

Ikväll ska vi nog bestämma vem vi ska ha som inneboende... men jag tror att det redan är klart egentligen.. men vi ska nog bara snacka om det...

* * *

Så...då så har vi hunnit med APT och två larm.. två automatlarm, som inte var något för oss att jobba på... så det var hem igen...

Nu är det bara tre timmar kvar, sen så bär det av hem för att vara ledig hela dagen imorrn..

Funderar på vad man ska göra ikväll...hmm.. återstår att se...

Helgpass på brandkåren...

Jaha, då har man ett helgpass igen... dock så tycker jag det är ganska så trevligt på sätt o vis, jag tillhör ju den skaran av yngre som tycker det är roligt att jobba, och att det är "skoj" när vi får larm... men visst, har man jobbat i trettio år, så är det inte lika häftigt längre..=)

Men för att göra livet lite trevligare för dessa härliga gubbar, så har jag lagat middag till dem ikväll igen...och Salminens bykrog erbjöd idag Grekiska färsbiffar med hemmalagad tzatsiki, klyftpotatis och olivoljeslungade grönsaker.
Jag kan inte säga annat än att det var uppskattat och gick hem hos alla.... inklusive mig själv.

Jag började förresten jobba redan kl 15 idag.. kom in på stationen för att kolla på hockeyn, så jag kunde lika gärna ta passning för någon som ville hem tidigare... men som vanligt när jag jobbar så har det varit larmlöst.. jag som sitter som rökdykare idag med för första gången...

Just det.. gårdagen slutade med att jag efter att ha fått i mig tre öl, var så trött så trött att jag gick raka vägen hem... och la mig i sängen.. och sov så länge att klockan blev på tok för mycket för att hinna med att träffa den där tösen som jag hade tänkt träffa... illa illa.. men jag ska nog se till att träffa henne nån dag...

För övrigt så håller vi på att leta efter en inneboende.. för att få ner hyran lite extra.. och efter helgen har vi tänkt att vi ska bestämma oss.. så vi får se.. snart är vi tre i lyan.. men det kommer nog gå bra.. dessutom så är det 1000:- mindre i hyra var månad.. o det är inte illa det... får man dessutom rätt person, så kan det ju vara riktigt skoj.

Imorrn ska vi iväg och simma på morgonen.. jag hoppas att man kan låna badbyxor, annars blir det ingen simning för mig.. för jag kan inte hitta mina som jag hade en gång i tiden... dock så skulle det vara jäkligt skönt att simma lite...

Dessa utmaningar...

Usch, jag är redan trött på dessa utmaningar... har bara fått två stycken än så länge.. men vart man än vänder sg i bloggvärlden, så dyker det upp..

Kedjebrev och liknande.. är såna saker som jag älskar att bryta... och det kommer jag nog göra nu med.... jag kanske tar mig tiden att skriva om lite hemlisar... om jag kommer på några..

Sitter och funderar på hur jag ska göra ikväll.. är hemma hos Lima, men känner mig inte ett dugg sugen på att ge mig ut ikväll.. det är ju 112-fest i stan... dvs en fest för poliser, brandmän, ambulanspersonal, akutsjukvården och så vidare.. ska ju vara grymt skoj, och vad jag har hört så ska det finnas ett par ruggigt snygga kvinnliga poliser i stan... men om man inte är ett dugg sugen på att partaja, vad gör man då?... ska ju dessutom jobba imorrn, och är jag pigg nog innan ett, så har jag en fikadejt med en makalöst vacker tös.... så vad göra?

Aja.. får se...
Dagen var lugn... inte ett enda larm... utan det var bilvård hela dagen...

Ne, åter till soffan...

Sista lediga dagen...

Jahapp... då så lider den lediga veckan mot sitt slut, och jag har inte fått uträttat så himla mycket, men nåt smått har man ju gjort iaf...men skönt har det varit att vara lite långledig.

Idag handlade vi lite småsaker till lyan igen.. inga stora saker alls.. en stol till datorn, en tv-bänk till tv:n som vi inte har än.. och lite småsaker... det börjar bli lite trevligt i lyan nu...nu är det bara den där tv:n och internet som ska in... o just det, lite gardiner och växter o sånt kosmetiskt..:P

Har inte tänkt på att det är internationella kvinnodagen idag.. är ju som sagt lite isolerad från omvärlden...men jag har inte förstått mig på varför man ska ha en speciell dag för kvinnor... vad är det som är så speciellt med den dagen egentligen?.. kvinnor ska väl få uppmärksamhet ändå? Det är lite som det här med alla hjärtans dag... man behöver väl fan inte en speciell dag för att visa att man älskar någon? Trams säger jag!

Arbetsnarkoman?

Här sitter jag på jobbet igen.. för andra gången idag.. men inte för att jag jobbar, utan för att kunna nyttja nätet lite...

Jag har ju absolut inget att göra hemma.. vi har inte internet eller tv... och det regnar ute... tråk!
Baka vill jag inte göra mer.. det har jag redan gjort ett par kvällar.. vilket iofs blev grymt goda olivbröd...så nu har vi en massa bröd i frysen.
Igår så var jag ännu mer hushållig och bakade en sockerkaka som vi gottade i oss på kvällen samtidigt som vi spelade lite skitgubbe (vändtia)...

Just det.. häromkvällen hade jag ju en sån där nästintill perfekt myskväll hemma för mig själv.... värmde upp lite fisksoppa, tog en smörgås till det, en kall öl och laddade datorn med fyra avsnitt Prison Break... det enda som fattades var en vacker o mysig tjej som hade gjort mig sällskap.. då hade det varit en perfekt kväll...

E: Okej då.. känslomässigt så räknas det iaf.. för galet kär blev jag i dig...

Känslokall, eller bara rädd?

Jag satt uppe igår och kollade på Mr Fix It.. en ganska så fjantig romantisk komedi som handlade om äkta och sann kärlek... och när jag väl hade sett den, så började jag fundera på vad jag vill ha för typ av tjej, eller var jag nu söker och vill känna. Så jag kröp ner under täcket, tog fram block och penna och började skriva lite...

Men....

Jag kunde inte få fram något speciellt alls... och det blev frustrerande, för att skriva ner tankar, känslor och dylikt, har alltid varit en enormt stark sida hos mig.. att kunna få fram det som jag känner, likaså kunna berätta det för en partner. Men igår, så gick det verkligen inte.. jag känner en massa och har en massa tankar, men jag kunde inte få ner dem i ord.

Jag vet inte om det är så att jag har blivit en känslokall person, som inte längre kan hitta roten till mina tankar och känslor, eller om det är så att jag inte kan få fram dessa så länge jag inte är kär?
Men då kommer frågan, blir jag kär längre?... för, när jag tänker på saker och ting.. så har jag inte haft ett riktigt seriöst förhållande på ungefär sex år... och med seriöst menar jag något mer än två månader. Visst, med E var det seriöst, eller kunde varit, men det var så kort tid det med.. så det räknas väl inte in i statistiken egentligen... men annars har det varit helt tyst och tomt på förhållandefronten.

Jag har bara haft en massa lösa relationer...och sen så har man gått på en och en annan bomb när man väl har trott att man hittat den där tjejen i ens drömmar... när man väl vågat tänka i banorna på ett förhållande... då dras mattan bort under fötterna på en och man faller handlöst och slår huvet så hårt att man har en permanent skada... det känns lite så.

Jag vet inte.. är det mig det är fel på, eller ställer jag för höga krav på den tjejen jag vill ha, eller gör jag saker och ting fel när jag väl hittar någon?

Mitt hjärta skriker efter någon som får mig att inte bry mig om såna här saker, någon som får bekymmer och problem att kännas som småbagateller... någon som får mig att bli varm bara jag möter hennes blickar...

Ja usch.. jag vet inte.. livet är inte lätt alltid...

* * *

Jaha.. så, nu har man suttit på msn ett par timmar o tagit igen lite med vänner o så.. dags att dra ner på stan en vända och se om man kan hitta sig nåt skoj klädesplagg...och sen får det nog bli en chai på waynes..

Söndagsbestyr...

Idag är det en helt vanlig söndag... är på station och har slängt in en omgång tvätt och ska träna lite tänkte jag.. hade planer på att tvätta bilen med, men det var tydligen fler än jag som hade den tanken.. fullt i båda tväthallarna här.

Sen var min plan att baka lite bröd hemma, göra ett försök att få till nåt gott frukostbröd... vi har ju handlat en del saker till det, så det borde nog gå att få ihop.
Mattias jobbar till 18, så fram tills dess är jag ensam... får se vad som händer under dagen, ska ju träna iaf, så då går det en timme eller två...

Imorrn ska hemtelefonen bli installerad.. så efter det kan jag nog börja leta efter ett bredband med lykta och ljus.. måste fan få igång internet hemma.. blir tokig!

Har tyvärr inte så mycket att komma med idag.. så det blir en tråkblogg idag....

Dagen efter...

.. första utekvällen i Sundsvall..och jag är djungelbakis....!

Kvällen blev lite häftigare än planerat.. vi skulle bara käka lite god mat, dricka några öl och sen kanske gå ut en sväng på stan o kika...men det slutade med att vi drack GT, rödtjut, öl o hamnade på O'learys och kom inte hem förrän vid 3...men vi hade ganska så skoj... dock hade det varit bra mycket roligare om inte ett gäng med invandrare fick för sig att mucka gräl med oss...så hela kvällen blev liksom att hålla ögonen på dem.. och sen så stod de utanför och väntade när vi kom ut..men det blev inget slagsmål, även om det hängde lite smått i luften hela kvällen...

Idag har jag inte gjort många knop vill jag lova... legat i soffan mest hela dagen... men kände att jag måste ge mig iväg lite idag iaf.. så jag drog till brandstationen för att kolla nätet lite...

Ikväll ska jag bara hem o kolla på en massa film... sjunka ner i fåtöljen och glo på ett par rullar...funderar på att klämma i mig en pizza också...trist bara att man inte har nån som kan göra en sällskap.. dagar som dessa önskar man att man hade en mysig tjej att gosa ihop sig med... fast iofs.. jag önskar att jag hade en tjej som jag kunde gosa ihop mig med dagligen..:P

Fick tråkiga nyheter av mamma idag med.. en bekant till mig som jag inte har träffat på många år, har dött... dog i badet 44 år gammal... hade tydligen hjärtproblem...=/ Fan, inget roligt när folk man känner går bort.. oavsett om man har träffat dem dagligen eller lite mer sällan... jag tyckte jäkligt bra om honom iaf...

Träning...

Befinner mig på stationen.. har tränat nyss.. och ska hem och greja med lite saker sen.. blir nog lite ölande ikväll med Mattias och Lima... och om vi ska vara hos Lima.. då ska jag minsann be honom bränna ner senaste avsnitten av Prison Break till mig.. jag saknar ju det som fan...och har nog missat ett gäng med avsnitt...

Idag är det verkligen vår ute... känns nästan som "hemma" i skåne...men jag är övertygad om att det kommer komma nån köldknäpp till här uppe innan våren verkligen kommer... men jag ser ju fram emot att få se våren och upptäcka hur den här staden bara blommar upp... har hört mycket om att Sundsvall är en jäklligt vacker stad sommartid...

Trevligt att se att jag har vissa som skulle sakna min blogg om jag la ner den, men det var inte riktigt så jag menade när jag skrev igår.. jag kommer nog aldrig lägga ner min blogg, men jag måste dock känna att jag får ut nåt av att skriva i den...inte bara skriva tomma inlägg utan innehåll typ... fulblogga är fan inte skoj!

Fan, det är ganska så skoj ändå.. jag har fått ytterligare en kallelse till att komma på anställningstester, den här gången i Piteå... dock bara som sommarvikarie. Roligt att se att min ansökan faktiskt fungerar, att man väcker intresse med den. Skara har ju hört av sig med för en knapp månad sen, och det var ju en fast tjänst och allt.. men Skara i sig är kanske inte så himla lockande egentligen... jag trivs bra här i Sundsvall, även om framtiden här på räddningstjänsten är rejält osäker...

Mia: jag ska inte flytta från stan.. jag ska bara byta station som jag tjänstgör på..=)
Niccan: Skoj att höra att du är så intresserad av mig... och jag kommer inte lägga ner min blogg om jag skulle finna kärleken.. varför göra det? Då kan jag ju dela med mig av min glädje i så fall..=) Men du, en liten fråga.. jag vet ju att du har bra koll på vem jag är, men vem är du egentligen?.... har funderat och funderat en massa på det där..men jag kommer inte fram till nåt vettigt svar.. så berätta..=)

Nåt är fel med bloggen.. nu när de har gjort om här, så kan jag ju inte ens publicera... gah!

Jo, nu funkade det...

Tråkbloggande...

Usch.. jag vet inte vad jag ska hitta på med min blogg... total torka i nuläget.. och på statistiken över läsare är det bara en nedåtgående kurva... eller störtloppsbacke.... känns hopplöst att blogga egentligen, för jag har inget att skriva om i nuläget... livet står stilla, även om det är full fart o massa nytt ändå...

Har inget kärleksliv att skriva om.. inga skandaler.. och inga mäktiga nyheter... så vad ska jag då skriva om? Vad vill ni läsa om, vad vill ni att jag gör på bloggen?

Förresten så lär det dröja innan jag får internet hemma.. bara en jävla massa strul med det där... o jag hatar det!

Jag luktar rök!

* * *

Nu börjar passet närma sig sitt slut..och vi har spelat innebandy i vanlig ordning.
Fick lite "tråkiga" nyheter när vi hade en samling innan.. fick en tjuvkik på schemat framöver och upptäckte att jag kommer bli flyttat till Timrå i slutet av månaden... eller ja, tråkigt och tråkigt.. jag blir inte av med jobbet eller så.. och det är kanon att lära sig rutinerna där ute med.. men samtidigt så är det trist att man lämnar gruppen som jag har jobbat in mig i här i stan.. de börjar ju känna mig nu och jag dem...

Anlednigen till att jag luktat rök idag är ju att vi hade en rökövning idag.. första jag hade tillsammans med min grupp, så det var intressant och skoj.. alltid roligt att rökdyka...varmt, svettigt och jobbigt....

Nu så är jag ledig ett par dagar.. och jag har faktiskt lite planer både imorrn och på lördag.. ska inhandla lite saker på bolaget... nån flaska vin o så... fan saknat att dricka vin.. inte ofta jag gör det, men när jag väl gör det, då jäklar ska det göras med bravur...=)

Mattias kommer hem ikväll med.. så nu är man inte ensam hemma längre... fast han jobbar i helgen...

Ne, ska göra mig klar för avfärd hemåt så smått...

RSS 2.0