Grattis grattis syrran min!

image536Idag, så har min storasyrra fyllt år.. hela 40.. oj oj.. kan inte fatta att hon är så "gammal"...jag känner mig inte så himla gammal, och jag är ju 31.. och jag vet att Eliisa inte heller känner sig som 40... för vi är unga i vår släkt... eller hur syrran? =)

När jag tänker tillbaka i tiden, så hamnar jag alltid nånstans där hon är 20-30... det är där hon nog alltid kommer vara i mina tankar... man har ju vissa minnen, så är det bara...

Minnen som har etsat sig fast är ju "Finkan och Claes", Jonny, ditt bröllop, kvällen hemma hos mamma i Lund när ni berättade att jag skulle bli morbror... och många fler minnen finns det.

Hursomhaver.. ett stort stort jättegrattis till min syrra där borta i USA.... hoppas att du får en helt underbar födelsedag!

Önskar jag kunde vara med på festligheterna....

Pussar och kramar från din lillebror....

Skäggets vara eller inte vara?

Jaha.. då har det kommit en del åsikter om huruvida jag ska behålla min skepparkrans eller inte... så jag gör som jag gjorde med håret, frågar er kära bloggare..=)

Ska skägget vara kvar, eller inte?

178909-535

Nu ska man vara medveten om att bilderna är tagna vid lite olika tillfällen.. så frisyr och så är lite olika.. men ja, ni får en uppfattning iaf..=)



Plasthusse...

Jag är ju plasthusse till vackra Ebbe som är på besök. Ebbe är Mattias hund.. en Flatcoat retriever.. som är så jäkla go.

Idag var vi ute och lekte lite apport.. och han är riktigt duktig.... vi hade med oss två saker att kasta.. och om man kastar ut båda två.. på olika håll.. så håller Ebbe koll på var båda två är.. och han apporterar den man pekar mot först. Sen så hämtar han nästa efter att ha suttit fot fint först och väntat på kommando att apportera den andra.

flatcoat retriever hund
"Att få apportera och bära på saker är det bästa jag vet, då är jag världens mest stolta hund..."

Jag får bjussa på en bild på plasthusse med då...

178909-534
"Undra vem som ska kasta pinnar till mig som jag kan hämta..."

Underbar middag!

Jag tömde kameran idag igen.. ett par dagar sen sist.. och upptäckte en bild som jag skulle bjuda er på häromdagen.. nämligen middagen vi käkade i söndags...

Jag varnar hungriga tittare för känsliga bilder!

älg murkelsås ugnsbakade rotfrukter middag
Helstekt älgytterlår med murkelsås och ugnsbakade rotfrukter

Behöver jag säga att det var tokgott? =)

Ont i foten och brandlarm!

Ojoj.. det var ju längesen jag skrev nåt här igen... men jag har ju faktiskt jobbat och haft mig.

Tro't eller ej.. igår så hade vi faktiskt ett larm... en riktig brand...brand på ett hyvleri här i Sundsvall. Kollar man på videoklippet där, så är faktiskt jag med på på bild.. precis i början, så springer jag med ryggen emot förbi en av ambulanserna... woohoo... haha!

Det tog oss ett par timmar att få ordning på allt där.. sen var det hem igen till station...

När vi sen spelade innebandy.. så lyckades jag skada mig.. igen.. fick övervikt på hälsenan, vilket har hänt mig många ggr innan.. det är nåt som brukar gå över utan större bekymmer.. men idag så har jag ruskigt ont i foten.. svårt att gå ordentligt. Så det får allt bli en skadeanmälan som arbetsskada.. och om det inte blir bättre till imorrn, så får jag nog kolla upp det hela, för det känns inte bra.

Men hursomhelst.. en ömmande fot hindrade inte mig från att ställa upp och spela korp-bowling igår.. och som vanligt var jag ingen höjdare på det där.. och vi åkte på stordäng mot PBK... Pensionärernas bowlingklubb... vi hade inte en chans...

Mina serier blev följande: 113, 141 och 138.
En förbättring sen sist iaf... men ändå inte bra nog...


Affiliator Affiliateprogram

Fullt upp...

Hej alla trogna läsare!

Idag har jag försummat min egen blogg, för att ordna och ha mig med designbloggen men jag börjar bli riktigt nöjd med den, så det är värt tiden.

Dock så har jag varit iväg idag..och handlar lite växter till vårt hem.. fatta att jag handlade växter för 250:-... visst.. det är inte mycket, men jag skulle nog aldrig tro att jag skulle lägga såna pengar på lite grönt...

Men jag har faktiskt insett att det blir mycket hemtrevligare om man har lite plantor hemma.. plus att de rensar luften lite...

Här har vi de jag köpte idag...

178909-531
178909-530
178909-529
178909-528

Jag tror inte att jag behöver förklara att detta är växter som mer än gärna får torka innan de ges vatten... alldeles perfekt med tanke på hur det gick för den förra plantan.

Nu ska jag börja fundera lite på maten... tjingeling alla!

Tänk och begrunda... det är värt en tanke!

Vart är världen på väg om människor kan göra sånt här?


Mina damer och herrar, jag ger er, Achmed!

Behöver inte säga mycket mer än att kolla på hela klippet... hur ball som helst!




Bidster.com

Rivig låt!

Lite sådär efter i tiden.. så måste jag ju bara tipsa om ett grymt härligt band.. nämligen Foo Fighters.

Deras nya platta är grym.. ganska mycket softrock.. men det gillar jag.. sen blandas det upp med riviga ösiga låtar med...

Här är första singeln iaf...


Helgen har börjat!

Oj.. snacka om att jag sov gott inatt.. sov som en stock!

Vaknade vid 10.30 imorse. .och hade bara vaknat en gång inatt, när Mattias åkte till jobbet...

Efter att ha druckit tre koppar kaffe, och svarat på kommentarerna i bloggen, så gick jag ut en vända med Ebbe och det är inte helt fel ändå att han honom här.. man kommer ju ut på ett par promenader om dagen...=)

Idag har jag inte några som helst planer på att göra något, ska bara vara hemma och slappa.. och jobba vidare med min designblogg.

Har fått mycket positiv respons från folk om den bloggen, vilket är otroligt skoj, för då vill man ju fortsätta att hjälpa folk.

Vad har ni för planer inför helgen?

Kan man vara så här trött?

Blev flyttad idag.. till att jobba dag istället för att jobba natt.. vilket innebär att jag har jobbat dygn nu..

Dock så har det varit ett relativt lugnt dygn.. igår hade vi ett larm på sjukhuset.. nån som hade känt röklukt.. men det visade sig att det inte var något.. eller inget vi kunde hitta iaf.. och sjukhuset brann ju inte ner sen heller så..=)

Sen var det ett litet larm på natten.. en bilbrand... men jag åkte bara på stort.. så jag rullade runt och somnade om igen.. sen var det lugnt resten av natten..

Idag när jag jobbade i Timrå, så hade vi som vanligt inte ett enda larm..men jag fick iaf leka lite snickare (inte min starka sida).. och sätta upp lite gipsskivor i källaren...skoj att göra sånt som man aldrig gör annars ju..

Funderade lite på att hänga med mitt gamla skift och kolla på hockeyn.. Timrå - Brynäs.. men orkade inte.. är så jäkla trött så jag åkte bara hem, köpte en kebabtallrik på Gonzalos och slängde mig i soffan med avsnittet av Prison Break som jag inte hann kolla på sist...

Nu känner jag mig ungefär död.. trött så att jag hade kunnat gå och lägga mig redan...

Men jag ska vara uppe lite till...

178909-527
178909-526

Livet som krukväxt...

Livet som krukväxt hemma hos två grabbar.. är inte det lättaste vill jag lova!

Ungefär tre veckor fick jag leva.. sen orkade jag inte kämpa vidare.. nu har jag vissnat och försvunnit från den här planeten... kvar finns bara skalet av mig själv... min själ finns på annan plats...


Någon borde tipsa om lite bra krukväxter som inte är lika sköra som jag...

krukväxt vissen

Jäkla hantverkare!

image524Hmm.. det är fan inte skoj att bli väckt av hantverkare... inte klockan 8 iaf!

Men det är iofs något bra de gör.. drar in fiber i huset... så snart kommer man kunna surfa toooksnabbt!

Dagen idag har nog inte så mycket att bjuda på egentligen.. ska vara hemma och städa lite... sen är det jobb som gäller ikväll... jobbar natt igen!

Får skriva lite mer sen när jag vaknat till liv..

Gomorrn iaf!

Perfekt tv-kväll ju!

image522Vet ni vad.. jag kom ju på att det har släppts två avsnitt som jag inte har sett.. avsnitt 5 av säsong 2 på Heroes.. och avsnitt 5 av säsong 3 av Prison Break!

Det som är så jäkla roligt är att det heta samtalsämnet igår, var att PB skulle börja igen.. men det avsnittet såg jag redan för en månad sen... likaså det här med Heroes... jag har för mig att det är säsong ett som visas på tv nu..eller?

Nä, jag måste nog ta och kolla på dessa avsnitt.. älskar ju dessa två serier...även om jagimage523 är lite rädd för att PB kommer drabbas av LOST-syndromet.. att de aldrig kommer till ett avslut, utan bara tjatar på för att folk tittar på det...

Vill ni veta vad som händer?.... nä, tänkte väl det.. jag ska inte avslöja nåt..=D


Fruktansvärd huvudvärk!

image521Alltså.. hela eftermiddagen har jag haft en ilande huvudvärk.. jag skulle gissa att det är som vanligt, på tok för lite vätska i kroppen.. får hälla i mig lite flädersaft nu när jag är hemma.

Dagen i sig blev väldigt lugn på jobbet.. vi hade ett larm precis innan skiftbytet.. ett automatlarm på sjukhuset, men vi behövde aldrig åka fram, för det var falsklarm..
Dock så är det alltid svårt med de larmen som går precis innan skiftbytet.. för då vet man aldrig vilka som skall åka osv.. kan bli rena rama kaoset nere i vagnhallen...

Däremot så stukade jag till foten på innebandyn..samma fot som jag stukade sist. Ingen allvarligt stukning..men tillräckligt för att man fick lägga ner träningen och linda foten...

Nu måste jag äta lite.. dricka en massa.. och sen ska jag gå igenom alla kommentarer och liknande här.. har ju hänt massor under dagen...

Jag återkommer gott folk...

Snacka om talang...

Jag vet inte hur många av er som har sett det här klippet med Paul Potts.. men det är en makalös historia ju.. och grymt bra sångare... jag blir alltid lite smått rörd när jag ser det här klippet.




Andra delen av mitt dygn...

Ja gott folk.. då så har jag tagit pick och pack och förflyttat mig till brandstationen i Sundsvall.. för att göra andra halvan av mitt dygn...

Gårdagens pass bjöd inte på några larm alls.. tyst som i graven.. vilket var skönt, för jag sov som ett litet barn...

Får se om det blir lite mer fart här idag, eller inte.

Kommer tyvärr inte hinna blogga så mycket idag... med tanke på att jag är på jobbet, men ikväll kommer det komma lite uppdatering.

Håret är kvar på huvudet iaf.. och vann enkelt igår... tack för alla kommentarer!

Än en gång, det här med reklamen...

Mitt inlägg om reklamen på min sida, har försvunnit ner i raderna.. och frågan har kommit upp igen.. så jag publicerar mitt inlägg igen... och ja, man kan tjäna pengar på att göra reklam... inga stora summor, men det kan ge pengar iaf...




Som ni säkert har märkt, så har jag lagt in en del reklam på min blogg.. och jag ska berätta varför..

Som gammal webdesigner, så är ju nyfiken på det här med reklam. Hur det påverkar folk och om folk verkligen använder sig av det. Sen är ju frågan den med, kan reklam på bloggar generera pengar?

Hur det går, får ni reda på i framtiden..

Dock så ska jag säga det att jag gör inte reklam för något som jag inte kan stå för själv.. de sidor som jag gör reklam för, är sidor som jag själv kan tänka mig att använda... dessutom är alla sidor popup- och virusfria, så det är inget ni behöver vara rädda för.

Precis som många bloggar tipsar om fräcka klädmärken eller skriver skvaller, så tipsar jag er om bra sidor att använda... tycker ni det är fel, då behöver ni inte besöka sidorna jag gör reklam för... men gillar ni mina tips, så för all del.. besök sidorna..=)

Det här är de sidor som jag gör reklam för just nu:

Först en sida där man kan skicka sms...

Affiliator Affiliateprogram

Blir man medlem här, så får du skicka 4 sms gratis varje dag, och just nu får man 5 extra sms att skicka när man registrerar sig.. ett bra alternativ att ha om du har kontantkort och inte har pengar på mobilen.



Nästa tips är en sida som samlar gratissaker på nätet...

Affiliator Affiliateprogram

Här behöver man inte ens bli medlem.. allt är samlat på ett snyggt sätt, och det finns mycket prylar som är gratis, och massor av roliga tävlingar...finns hur mycket sidor som helst att besöka, roligt värre! Du kan dessutom registrera dig för deras nyhetsbrev, och få ett mail när det kommer nya erbjudanden.



Dagens sista tips... är en sida som även denna samlar en massa gratisprodukter..

Gratis-guide.se

Här kan du hitta gratis varuprover, gratissaker, tävlingar och bra erbjudanden. De erbjudanden du finner förmedlas som objektiv information. Missa inte deras nyhetsbrev där du har möjlighet att vinna biobiljetter varje månad.



Nästa sida är en sida som kan ordna en massa fräcka t-shirts till dig, med tryck på... de har hur många roliga tryck som helst, och priserna är helt humana.

Beastwear.se

Du kan även beställa roliga saker som knappar och toasitsar... vem vill inte ha en toasits med ett riktigt roligt tryck på? =) För att se lite exempel på tryck kan du kika på det här inlägget.



Skall man köpa en ny parfym, så är det värt att kolla in nästa sida.



På den här sidan, så hittar du priser som är otroligt billiga, upp till 50% billigare än i butik. Frakten är inte alls dyr heller och de ha ett riktigt stort sortiment, med de mest kända märkena.



För dig som är intresserad av ekonomi, så finns det en sida som TV4 äger och sköter...



Ekonominyheterna.se är en lite yngre, lite trendigare och lite kvinnligare sajt än de traditionella ekonomisajterna.
Veckans Affärer och TV4 borgar för kvalitet och innehåll och det är en sajt som växer snabbt.



Sist men inte minst, så har vi sidan Prisjakt som riktar sig till dig som i huvudsak är intresserad av elektronik och som sitter och funderar på om du ska köpa en ny tv, kamera eller mobil kanske. Då kan du använda dig av denna sida för att jämföra priser.

Affiliator Affiliateprogram

Prisjakt är en prisjämförelsesajt och community med huvudinriktning på hemelektronik, som blev utnämnd till Årets bästa sajt 2006 i kategorin "Sök & katalog".

Vi har förutom prisinformation om produkterna, även
omfattande produktfakta, omdömen från dess ägare, samt ett diskussionsforum som innehåller över 1 000 000 inlägg.




Så, det är de sidor som jag har i mitt "stall" just nu.. fler kommer komma i framtiden, och efterhand som jag hittar något bra på nätet som jag tycker är värt att göra reklam för, så kommer jag tipsa er!

Skrivihop!

Jag måste ju säga att jag blir alltmer oroad över hur illa dagens ungdomar stavar och skriver.image520

När man sitter och läser bloggar runt om i bloggvärlden, så bombas man av felstavningar och mängder av särskrivningar (skrivihop).

Har skolan blivit så extremt dålig sen det att jag själv gick i skolan...jag var inget geni i skolan, men den kunskap jag besitter i svenska språket, skulle utan problem ge hur höga betyg som helst i dagsläget, det känns så iaf.

Det finns många ord som folk har svårt för att stava.. men ett ord som jag kan störa mig otroligt mycket på, är ordet LUGNT... det stavas faktiskt så.. och inte LUNGT som många skriver...

Nä, ägna er mer åt skolan än att sitta och spela WOW och chatta på msn...



Ja jäklar.. snacka om action!

Jisses!

Så här mycket kommentarer har jag aldrig haft... skoj att så många tycker till om hur jag ska ha håret... måste sammanställa allt senare ikväll ju.

Just nu så sitter jag på jobbet... fick ta en tankbil och åka ut till Timrå ikväll.. det fattades folk här.
Har precis varit nere i gymmet och tränat lite.. och nu så är det lite fika...

Än så länge är det lugnt här.. inga larm, men så har det ju varit senaste tiden för mig.

Jag hade verkligen behövt lite larm... nån liten brand eller nån trafikolycka, så att man kan få känna adrenalinet pumpa igen... och få dra lite i grejerna igen.

Visst, vi övar och har oss, men det är verkligen inte samma sak.

Nä, nu är det fika...fortsätta tycka till om mitt hår!

Gratis-guide.se

Tjejer.. en viktig fråga!

Nu har ni ett avgörande i era händer.. kanske iaf...

Med eller utan hår?

178909-519

Ställningen just nu (Kl. 22.03):

Med hår: 46 röster
Utan hår: 18 röster
Kan ej bestämma sig: 7

Affiliator Affiliateprogram

En härlig brunch...

Efter att ha jobbat natten inatt.. utan larm som vanligt.. så bestämde jag mig för att lägga på vinterdäcken på bilen nu.
Det är första gången vill jag lova som har jag lagt på vinterdäck i oktober.. haha.. fatta, oktober liksom...men det är ett måste.. det kan växla om snabbt här ju.. helt plötsligt kan det bli kallt o jävligt.. och en halvmeter snö.. typ!

Hursomhaver.. jag passade på att lägga på vinterdäcken på jobbet.. och sen åkte jag och handlade hjulsidor på Biltema...så nu kan man köra säkert i vinter med...

Åkte hem vid 10 ungefär.. och gjorde mig en strålande brunch...

En bondomelett med potatis, bacon, lök, morot och karl johansvamp.. makalöst gott och perfekt start på dagen.. självklart ett par koppar kaffe med..;)

Nu är jag ledig några timmar till..sen är det jobbet som gäller igen.. ska jobba ett dygn nu...

omelett brunch lunch

Off to work...

Jaha.. dags att åka till jobbet igen då och göra lite nytta...träna, basta, kolla på tv. byta till vinterdäck osv osv.. hehe..=)

Ha en trevlig kväll alla!

178909-516

Hur kommer du igång?

Hur startar du din dag?

De dagar jag är ledig på dagen.. så startar jag alltid dagen med ett par koppar kaffe...

Normalt sett så har vi Zoega's Skånerost hemma.. det är ett av de godaste sorterna jag vet iaf...

zoegas skånerost kaffe

Men sen ibland så vill man ha lite omväxling.. som idag, då jag köpte Zoega's Forza istället...

zoegas forza kaffe

Det var ett riktigt gott kaffe det med...

Vad dricker du på morgonen för att komma igång?


SMS.se

Ett av mina favoritplagg...

Den här koftan/tröjan är ett av mina absoluta favoritplagg...jag köpte den på Jack&Jones i somras på rea.. tror jag betalade 200:- för den.. och det är ett helt perfekt höstplagg...

kläder mode outfit
kläder mode outfit


Affiliator Affiliateprogram

Premiär!

Ut med röda mattan... bjud in alla kändisar... på med strålkastarna och smäll upp världens partaj...eller inte.

Jag tänkte iaf att jag skulle köra en liten release på mitt projekt som jag har jobbat lite med nu.

Det jag har sysslat med... är en blogg, som handlar om bloggdesign... en sida som kommer att tillhandahålla en massa guider, tips och tricks för att du ska kunna ändra och ha dig i din blogg och göra den unik.

Adressen till sidan är designadinblogg.blogg.se.

Kika gärna in på sidan... och glöm inte bort att lägga till en länk på er egen blogg om sidan, så att fler hittar dit.

Ju mer folk det kommer dit.. desto mer tid kommer jag lägga ner på att ordna guider och uppdatera den.

Nu är det dags för mig att sova lite...

En kebabtallrik senare...

Ugga.. snacka om att jag är seg idag alltså...

Nattens två larm, satte nog sina spår ändå...fast jag kände mig oförskämt fräsch när jag tränade på jobbet iaf.. löpbandet kändes inte som nån utmaning, och vikterna på gymmet var lagom tunga...

Men jag är trött... riktigt trött.. fastän jag bingade ett par timmar på eftermiddagen...

Men, nu har jag gottat i mig en stort fet kebabtallrik.. så nu ska man väl få en energitopp iaf...och så har jag kokat mig ett par koppar kaffe som ska få slinka ner med..

Ska jobba vidare med mitt lilla projekt som jag har pratat lite smått om.. jag tror att många av er kommer uppskatta det iaf..men jag avslöjar inget än..;)

Lugna tider på brandstationen...

Ja goddag alla!

Har inte varit så aktiv senaste dygnet här...men det beror ju på att jag sitter på jobbet och inte hinner blogga.
Dock så är det lite tråkigt att se att det hittills inte har varit mer än 40 unika besökare här, det betyder att min blogg inte intresserar så många ändå...

Anyway...

Natten blev relativt lugn iaf... vi hade ett larm till ett hotell/nattklubb här i stan vid 1 inatt ungefär.. men det var inget allvarligt, utan visade sig vara någon som hade tryckt på larmknappen inne på nattklubben... och sen hade vi ett förstärkningslarm till Alnö där det hade varit en trafikolycka, det larmet gick vid 6 imorse.. men det var bara litet som åkte på det, så jag kunde sova vidare.

Nu på dagen, så har det inte varit några larm alls.. men det är ju ofta så när jag jobbar... VÄLDIGT LUGNT!

Just det här med att jobba som brandman är ju lite speciellt.. någon nämnde det i en kommentar.. att vi vill att det ska hända saker, vi vill att det ska gå lite larm.. dvs vi vill att någon ska råka illa ut.

Nu önskar vi ju självklart inte att folk ska råka illa ut.. men vårt jobb går ut på att hjälpa folk i nöd, det är det vi är duktiga på, och det är sånt som gör vårt jobb till vad det är.. ett spännande och omväxlande jobb.

Självklart är det aldrig skoj att se folk hamna i nöd, bli svårt skadade eller kanske dö...men det är vårt jobb att vara på plats, att hjälpa till, att rädda folk i nöd och finnas som stöd på en skadeplats.

Dock så är det jobbigt med nattlarm.. det kommer man inte undan.. lyckligtvis så har vi haft lite ledigt nu på dagen, så man har kunnat vila lite..=)

22.07... lugnet före stormen?

Jaha.. då är man jobbet igen.. det var ett tag sen nu. Har inte jobbat på en vecka pga min förkylning, men även för att jag enligt schema har varit ledig mycket.

Hitintills så har det varit lugnt och stilla, har bara haft ett uppdrag som inte jag behövde åka på... en tankbil behövdes ute i Njurunda.

Vad har vi gjort de fyra timmar som har gått då? Tja.. vi har påbörjat bilvården (alla bilar gås igenom varje helg, för att se att de fungerar som de ska.) och så har vi tränat med...
Några tog en bil och åkte ut till ryggis och sprang.. men med tanke på att jag har varit förkyld, så valde jag att mjukstarta med fysen idag.. så det blev lite löpning på löpbandet och sen lite styrketräning. Makalöst skönt att få träna lite igen... kroppen känns verkligen otränad i dagsläget.

En lite tråkig grej dock, är att skiftet jag jobbar med normalt, skift två.. de firar en av killarna som har fyllt 40.. och jag visste inte om att de skulle göra det just den här helgen (har precis blivit placerad på skiftet igen)..så när jag sa att det var ok att kasta om passen i helgen, så innebar det att jag missar festen...

Dock så har de förfestat och käkat middag på puben här på brandstationen.. så jag har kunnat vara med i firandet lite smått iaf.. men det är inte riktigt lika skoj att vara med om man inte kan dricka... haha...=)

Nu så är det kväll för oss...och vi kan göra vad vi vill.. de flesta sitter och kollar på film i tv-rummet.. och jag vet inte riktigt vad jag ska göra.. funderar lite på att ta tag i det där med vinterdäcken, det är hög tid för det.. men tror att jag gör det imorrn istället.

Seg morgon!

Solen skiner... det blåser... 8 grader varmt... och jag är nyvaken och seg som bara den!

Har blivit väckt ett par ggr av att mobilen har ringt idag.. först var det en från jobbet som undrade om jag kunde komma och jobba lite tidigare ikväll... självklart ställer man upp på det och se nså ringde Mattias, men då hann jag aldrig vakna ordentligt...

Ikväll är det som sagt dags att jobba igen.. efter att ha varit ledig i en vecka.. och nu blir det mycket jobba.. 7 dagar i sträck.

Kan ju hoppas att man ska hinna med att få lite larm då iaf.. för det har varit riktigt stilla på larmfronten nu.. men det är faktiskt lite så det är när jag jobbar...
När jag jobbade i Landskrona en hel sommar... så hade vi väldigt lite larm med... inga stora brasor eller allvarliga trafikolyckor... det har varit lite samma visa nu när jag har jobbar här i Sundsvall/Timrå... inte många bränder eller trafikolyckor...

Dock så har jag varit med om tre dödsfall senaste året.. två sjömän som omkom i en olycka på ett lastfartyg och en liten pojke som dog i en villabrand.... så visst, det händer saker och dödsfall är man gärna utan.

Ne, en kopp kaffe till.. så ska man nog komma igång...

Mr Hippo is signing out...

För att hålla traditionen vid liv.. så säger jag gonatt med en liten flodhäst...=)

Natti alla!

image503

Herr Uggla... Herr Nattuggla...

Usch.. jag har vänt lite halvt på dygnet nu när jag har varit ledig en vecka.. det är inget bra.. dessutom så känns det som att jag har varit extremt inaktiv.. så man har blivit rejält försoffad..

Men imorrn är det dags att jobba igen.. och om jag inte har helt fel för mig så jobbar jag faktiskt 7 dagar i sträck nu.. så jag kommer nog komma igång ordentligt nu...

Dock så känner jag mig ganska så ordentligt trött just nu.. så sängen kallar nog på mig lite smått... ska väl slänga in en tandborste i truten med.. o jaga lite tandtroll...

image502

Vägen till brandman...

Satt och kikade igenom min CV nu på kvällen.. mest för att se om den var uppdaterad..och det var den ju.

Så, fick jag den galna idéen att jag skulle bjuda er på webkocken's väg fram till brandman...

Mina damer och herrar... min yrkesväg!

Satt och grävde lite i min CV... kikade mest om den var uppdaterad, och insåg att jag har jobbat med en del...

Här är mitt yrkesmässiga liv... enbart för er!

Jan 2007 - Pågående Räddningstjänsten Sundsvall/Timrå

Heltid som brandman
Vanliga uppgifter för en brandman

Juli 2006 - Dec 2006 Räddningstjänsten, Landskrona Kommun

Brandman
Extra vid behov
Vanliga uppgifter för en brandman

Juli 2006 - Aug 2006 Räddningstjänsten, Landskrona Kommun

Brandman
Sommarvikariat som operativ brandman
Heltidsanställning med normala uppgifter för en brandman

Jun 2006 - Aug 2006 Karlsrobadet i Eslöv

Badvakt
Sommarjobb som badvakt
Timanställning med uppgift att bevaka badet

Juni 2005 - Sept. 2005 Markentreprenad, Lund

Parkarbetare
Sommarjobb som parkarbetare
Varierande uppgifter som att klippa häck, rensa rabatter, så gräs m.m.

Aug 2004 - Dec 2004 Din Del AB Malmö

Fältsäljare
Arbetade som fältsäljare
Ansvarade för egen budget och uppsatta mål
Eget kundansvar

Okt 2002 - Aug 2004 Lund/Malmö

Frilans som webdesigner
Jobbade som webdesigner för olika företag
Ansvarade för kodning av hemsidor

Jun 2002 - Okt 2002 Radiofysik, Universitetssjukhuset Lund

Webutvecklare
Vikariat som webutvecklare/programmerare
Gjorde deras hemsida och applikationer till deras handdatorer
Ansvarade helt för hemsidan

Jun 2001 - Aug 2001 Markentreprenad, Lund

Parkarbetare
Sommarjobb som parkarbetare
Varierande uppgifter som att klippa häck, rensa rabatter, så gräs m.m.

Jul 1998 - Aug 2000 Restaurant IDEON Lund

Kock
Förstekock direkt under köksmästaren
Varierande uppgifter som dagens, à la carte, beställningar osv.
Ansvarade för köket när köksmästaren inte var på plats, vilket inkluderar beställning av varor, skriva matsedel och laga maten.

Okt 1995 - Feb 1997 Restaurang Finn Inn Lund

Kock/köksbiträde/servitör
Varierande uppgifter som dagens, à la carte, beställningar, servering m.m.

April 1995 - Okt 1995 Wärdshuset Kastanjelund Yngsjö

Kock
Förstekock direkt under köksmästaren
Varierande uppgifter som dagens, à la carte, beställningar osv.
Ansvarade för köket när köksmästaren inte var på plats, vilket inkluderar beställning av varor, skriva matsedel och laga maten.

Jan 1995 - Jun 1995 Restaurang Kajsa Warg Malmö

Kock/köksbiträde
Extrapersonal som kock
Jobbade på mässhallarna i Malmö med tillverkning och försäljning av mat.

Jun 1994 - Aug 1994 Åhlens Cafe Lund

Köksbiträde
Sommarjobbare på café
Varierande uppgifter, som försäljning, tillverkning av enklare mat, diskning, städning

Dear Mr. President...

Igår skrev jag ett inlägg med Pinks låt Dear Mr. President.. jag tänkte att jag skulle lägga upp texten här med... för det är en grymt bra låt och text...

PINK

"Dear Mr. President"
(feat. Indigo Girls)

Dear Mr. President,
Come take a walk with me.
Let's pretend we're just two people and
You're not better than me.
I'd like to ask you some questions if we can speak honestly.

What do you feel when you see all the homeless on the street?
Who do you pray for at night before you go to sleep?
What do you feel when you look in the mirror?
Are you proud?

How do you sleep while the rest of us cry?
How do you dream when a mother has no chance to say goodbye?
How do you walk with your head held high?
Can you even look me in the eye
And tell me why?

Dear Mr. President,
Were you a lonely boy?
Are you a lonely boy?
Are you a lonely boy?
How can you say
No child is left behind?
We're not dumb and we're not blind.
They're all sitting in your cells
While you pave the road to hell.

What kind of father would take his own daughter's rights away?
And what kind of father might hate his own daughter if she were gay?
I can only imagine what the first lady has to say
You've come a long way from whiskey and cocaine.

How do you sleep while the rest of us cry?
How do you dream when a mother has no chance to say goodbye?
How do you walk with your head held high?
Can you even look me in the eye?

Let me tell you 'bout hard work
Minimum wage with a baby on the way
Let me tell you 'bout hard work
Rebuilding your house after the bombs took them away
Let me tell you 'bout hard work
Building a bed out of a cardboard box
Let me tell you 'bout hard work
Hard work
Hard work
You don't know nothing 'bout hard work
Hard work
Hard work
Oh

How do you sleep at night?
How do you walk with your head held high?
Dear Mr. President,
You'd never take a walk with me.
Would you?

Grym låt!

Den här låten snurrar hemma hos mig minst en gång om dagen.. oftast är det hela hans album som snurrar.. för han har en makalöst skön röst.. och musiken är sån härlig bakgrundsmusik som man bara kan ha på och njuta av...

Michael Bublé - Me and Mrs Jones


Poker-sm...?

Som en del av er säkert vet, så spelar ju jag poker.. en hel del poker faktiskt... och går väl plus en del iaf...image500

Dock så har ju pokern legat på is lite senaste tiden... mycket för att jag inte har haft motivationen att spela.

Men.. jag har börjat fundera lite på om man skulle göra att försök att komma nånvart i poker-sm som Svenska Spel håller.

Men, om jag ska göra det, så måste jag verkligen känna att jag vill.. och att jag vill satsa på det.. för det lär ju bli en del timmar vid borden då.

Ja, jag vet inte.. jag är ju ingen turneringspelare heller.. jag spelar mest cashgames.. och turneringar är inte min starka sida.

Vi får väl se...

Besökstopp...

Oj, det är har varit mycket trafik på min blogg idag.. men det är mest tack vare att jag har legat högt upp på listan över mest aktiva bloggarna på blogg.se.

Så här ser statistiken ut senaste tiden för mig iaf..

besökare blogg statistik

Man ser ju tydligt var jag satte igång att blogga mer aktivt... och hur mycket det skiljer sig om man är aktiv eller inte... dock så har jag inte ens i närheten av så många som min gode vän Pierre hade en gång i tiden på sin blogg...

Men, jag är glad för att det är folk som hittar hit...och jag hoppas ju att jag skriver något intressant lite då och då, så ni återkommer...

Bowling.. inte min starka sida!

Haha.. ja, vad säger man.. bowling är väl inte min starka sida.. eller så är jag bara jäkligt ringrostig!

Vi spelade som jag nämnt innan idag en korpmatch i bowling med jobbet... tre serier totalt.. image498där man möttre tre olika spelare.. och mina rundor var minst sagt värdelösa.

Första rundan slutade på 117
Andra rundan hamnade på 106
Tredje rundan slutade på 149

Jag vet inte riktigt vad som skedde.. men de två första rundorna så letade jag efter det där utgångsläget och var jag skulle sikta.. jag vet ju det rent teoretiskt.. men att få armen att följa huvudet, är inte alltid det lättaste...
Men väl i tredje rundan (som jag vann) så började jag hitta det hela.. och jag var inne i ett stim ett tag.. och lyckades med tre strikes på raken.. och det är inte ofta det har hänt mig överlag... så då kändes allt bra.. men sen gick det utför igen.. i vanlig ordning.

Men, jag tror att hade jag haft ett par serier till, så hade jag nog fan ordnat upp spelet.. jag spelade ju trots allt en hel del bowling med mamma när jag var liten...

Jag tror att jag ska ta o locka med lite arbetskollegor på lite bowling nån dag.. O'learys har ju öppnat en bowlinghall här i stan.. och jag har rabattkuponger dit...

Hursomhelst.. så fick jag storstryk första två serierna.. men vann den tredje.. så jag avslutade iaf med flaggan i topp!

Just det.. roligt hade jag med!

Angående reklamen...

Som ni säkert har märkt, så har jag lagt in en del reklam på min blogg.. och jag ska berätta varför..

Som gammal webdesigner, så är ju nyfiken på det här med reklam. Hur det påverkar folk och om folk verkligen använder sig av det. Sen är ju frågan den med, kan reklam på bloggar generera pengar?

Hur det går, får ni reda på i framtiden..

Dock så ska jag säga det att jag gör inte reklam för något som jag inte kan stå för själv.. de sidor som jag gör reklam för, är sidor som jag själv kan tänka mig att använda... dessutom är alla sidor popup- och virusfria, så det är inget ni behöver vara rädda för.

Precis som många bloggar tipsar om fräcka klädmärken eller skriver skvaller, så tipsar jag er om bra sidor att använda... tycker ni det är fel, då behöver ni inte besöka sidorna jag gör reklam för... men gillar ni mina tips, så för all del.. besök sidorna..=)

Det här är de sidor som jag gör reklam för just nu:

Först en sida där man kan skicka sms...

Affiliator Affiliateprogram

Blir man medlem här, så får du skicka 4 sms gratis varje dag, och just nu får man 5 extra sms att skicka när man registrerar sig.. ett bra alternativ att ha om du har kontantkort och inte har pengar på mobilen.



Nästa tips är en sida som samlar gratissaker på nätet...

Affiliator Affiliateprogram

Här behöver man inte ens bli medlem.. allt är samlat på ett snyggt sätt, och det finns mycket prylar som är gratis, och massor av roliga tävlingar...finns hur mycket sidor som helst att besöka, roligt värre! Du kan dessutom registrera dig för deras nyhetsbrev, och få ett mail när det kommer nya erbjudanden.



Dagens sista tips... är en sida som även denna samlar en massa gratisprodukter..

Gratis-guide.se

Här kan du hitta gratis varuprover, gratissaker, tävlingar och bra erbjudanden. De erbjudanden du finner förmedlas som objektiv information. Missa inte deras nyhetsbrev där du har möjlighet att vinna biobiljetter varje månad.



Nästa sida är en sida som kan ordna en massa fräcka t-shirts till dig, med tryck på... de har hur många roliga tryck som helst, och priserna är helt humana.

Beastwear.se

Du kan även beställa roliga saker som knappar och toasitsar... vem vill inte ha en toasits med ett riktigt roligt tryck på? =) För att se lite exempel på tryck kan du kika på det här inlägget.



Skall man köpa en ny parfym, så är det värt att kolla in nästa sida.



På den här sidan, så hittar du priser som är otroligt billiga, upp till 50% billigare än i butik. Frakten är inte alls dyr heller och de ha ett riktigt stort sortiment, med de mest kända märkena.



För dig som är intresserad av ekonomi, så finns det en sida som TV4 äger och sköter...



Ekonominyheterna.se är en lite yngre, lite trendigare och lite kvinnligare sajt än de traditionella ekonomisajterna.
Veckans Affärer och TV4 borgar för kvalitet och innehåll och det är en sajt som växer snabbt.



Sist men inte minst, så har vi sidan Prisjakt som riktar sig till dig som i huvudsak är intresserad av elektronik och som sitter och funderar på om du ska köpa en ny tv, kamera eller mobil kanske. Då kan du använda dig av denna sida för att jämföra priser.

Affiliator Affiliateprogram

Prisjakt är en prisjämförelsesajt och community med huvudinriktning på hemelektronik, som blev utnämnd till Årets bästa sajt 2006 i kategorin "Sök & katalog".

Vi har förutom prisinformation om produkterna, även
omfattande produktfakta, omdömen från dess ägare, samt ett diskussionsforum som innehåller över 1 000 000 inlägg.




Så, det är de sidor som jag har i mitt "stall" just nu.. fler kommer komma i framtiden, och efterhand som jag hittar något bra på nätet som jag tycker är värt att göra reklam för, så kommer jag tipsa er!

Heroes...

image497Jag fick vänta med att byta batteri.. det måste beställas ett "batteribytarkit" från Suunto som jag ska få nästa vecka någon gång.. och då så får jag byta batteriet själv... fast det kostade inte mer än 80:-.

Nu tänkte jag käka lite mat.. gratängen sen igår.. och kolla på senaste avsnittet av Heroes.. och kanske passar jag på att glo lite på senaste avsnittet av Prison Break med..

Ikväll är det korpmatch med jobbet... i bowling.. jag har inte bowlat på säkert tio år, så det ska bli intressant att se hur det går... en 300-serie måtro? =)




















Hemliga Arne...

fotografi foto canon kamera bilder
Låt ljuset falla på mig stegvis....
fotografi foto canon kamera bilder
Se mig i min helhet...
fotografi foto canon kamera bilder
Drar man i fingret, kan allt hända....

Ner på stan...

image493Jag måste dra ner en vända på stan.. har suttit och pillat lite smått med en projekt.. som jag hoppas kommer hjälpa många bloggare.

Men, jag måste ner på stan en stund och få lite luft, rensa huvudet..och byta batteri på min klocka...

Har precis duschat och gjort mig iordning för att sticka ut... känner mig fan snygg idag... haha.. det är inte ofta det..








Affiliator Affiliateprogram

Morning has broken...

Oj.. vaknade av att mobilen låg och surrade på golvet... det var min gode vän Pierre som ringde och väckte mig.

Det var ju dags att vakna iaf... inget snack om den saken...

Jag har ju varit ledig från jobbet en vecka nu, tack vare att vi har en skiftcykel som gör att om man byter bort måndag natt, en viss vecka, så är man ledig från torsdag kväll till fredag morgon.

Nu väntar jag på att kaffet ska rinna klar, så man kan vakna ordentligt...sen ska vi se om jag kan komma på ett sätt att göra en bra guide till er...=)

Gonatt!

Gammal vana trogen.. så säger jag gonatt till er alla.. imorrn är en ny dag...

image492




Jag själv...

Kom ju på att jag knäppte ett par bilder på mig själv med när jag var hemma idag.. när jag satt i mina mjukisar och bara myste...=)

fotografi foto canon kamera bilder
fotografi foto canon kamera bilder

Ja, där ser ni mina tatueringar med.. och min numera pluffsiga mage som skall bort så fort jag blir kvitt förkylningen...


 
Affiliator Affiliateprogram

Lite roliga citat och grodor..

Har letat lite på nätet efter saker som folk har sagt som är lite smått roligt... här kommer några favoriter iaf...

  • Politiker är som krokodiler, stora i käften, men saknar öron. (Bert Karlsson)
  • Problemet med ekorrhjulet är att även om man lyckas springa fortare än alla andra, så är man fortfarande bara en ekorre. (Lily Tomlin)
  • Vranjes blir tagen bakifrån...hårt...(Per Kahl, Radiosporten under matchen Redbergslid - Celje)
  • Det är inte alls dumt att komma bakifrån så där, det kan vara ett vinnarhål. (Anders Blomqvist, jaktstart för damer)
Alltså.. det finns massor av såna här grodor och skojiga citat på nätet.. googla lite bara, så kommer ni hitta roligheter..


Affiliator Affiliateprogram

Respekt, rysningar och eftertanke...

Det finns en låt i min musiksamling som bara växer för varje gång jag lyssnar på den.. och det gör den fortfarande, även om jag säkert har lyssnat på den många hundra gånger.

Låten är Dear Mr. President med Pink.



När man lyssnar på texten, så inser man vilket otroligt starkt budskap hon har, och det är förståligt att hon säger att det är en av de absolut mest viktiga låtar som hon har skrivit.

Jag tycker det är underbart att se en stor artist som Pink, att se henne ta upp kampen mot Bush... för det verkar som att det är många i USA som inte förstår hur otroligt egoistisk Bush är.

Man kan hoppas att artister som Pink och det faktum att t. ex Al Gore tilldelas Nobels fredspris kanske kan få folk i USA att tänka efter lite.

Trots att jag älskar USA, så har jag inte mycket positivt att säga om deras politik...

Nä, Pink lyckas ge mig rysningar och en klump i halsen...


Gratis-guide.se

Nån bild till då..=)

Jag hittade faktiskt en blomma när jag var ute idag.. en stackars blomma som stod kvar tappert bland sina vissna och döda kompisar... tyckte att bilderna blev fina på den iaf...

fotografi foto canon kamera bilder
fotografi foto canon kamera bilder


Beastwear.se

Brinnande vatten?

Satt och kollade lite på youtube..och hittade det här klippet...



Frågan jag ställer mig är ju denna: Vad får vattnet att antända.. eller rättare sagt, vad är det för nåt i batterierna som lägger sig på ytan som är brännbart?



Lite fler bilder...

Nu har jag fixat till lite fler bilder... inget är gjort med själva bilderna i sig.. utan det enda jag gör med dem är att lägga in en ram och copyright på dem...=)

fotografi foto canon kamera bilder
fotografi foto canon kamera bilder
fotografi foto canon kamera bilder
fotografi foto canon kamera bilder


Affiliator Affiliateprogram

Svenska fans...

image483Sitter och småkikar lite på fotbollen.. och stör mig på en sak än en gång som jag ofta stört mig på.

Svenska fans är ju makalöst tråkiga... de måste ju vara bland de sämsta på hejaramsor.. med tanke på att de kan sitta en hel match och köra sin gamla hederliga "Andra sidan är ni klara.... Jajjamensan fattas bara!".

För att bryta av det hela lite.... så kör man Markoolios lilla slagdänga "In med bollen i mål....iiiin med bollen i måål..."

Om man kollar på England som ett exempel.. så sjunger publiken... och då menar jag verkligen sjunger... inte bara trallar på en mening...

Varför kan man inte komma på lite sköna sånger som Sverige kan köra.. eller iaf ha något lite mer konstruktivt än de ovannämnda ramsorna?

Och så gör Irland mål med samtidigt... attans!

Lite reklam...

Nu måste jag faktiskt göra lite reklam igen...

Har hittat en sida när jag satt och letade lite efter en ny kamera... som påminner jäkligt mycket om pricerunner...men som är annorlunda och bättre (i min uppfattning)...

Det är en sida som heter Prisjakt.. och den har faktiskt fått utmärkelser för sin prisjämförelse.

Sajten Internetworld har gjort en recension av de mest populära prisjämförelsesajterna, och prisjakt slog alla på fingrarna, även pricerunner.

Så, ge dig in och testa själv och avgör vilket du tycker är bäst!

Affiliator Affiliateprogram

Höstbilder...

Som utlovat, så kommer det här lite bilder från min promenad...jag valde att bara lägga upp de som jag tog på lönnlöven jag hittade.. jag gillar ljuset och färgerna i bilderna....

lönn löv höst blad träd fotografi kamera canon powershot foto bilder
lönn löv höst blad träd fotografi kamera canon powershot foto bilder
lönn löv höst blad träd fotografi kamera canon powershot foto bilder
lönn löv höst blad träd fotografi kamera canon powershot foto bilder


SMS.se

Nostalgi...

image478Åh.. jag köpte en flaska fläderblomsaft när jag var och handlade innan.. och jäklar.. det väckte ju minnen.

Jag älskar verkligen flädersaft.. men jag började sakna mamma min lite.. hon brukar göra det ibland, och kom med en flaska saft till mig lite då o då...

Så, mamma.. om du ska göra saft nån gång i framtiden, så måste du skicka en flaska eller tio till mig...=)





Dagens middag...

Dagens middag är i ugnen... har gjort ett nytt påhitt idag.... var så sugen på nån slags gratäng... och samtidigt sugen på tacos... så jag bestämde mig för att göra en tacokryddad köttfärsgratäng.. med massa grönsaker o gott i... och jag tror minsann att det kommer bli ruskigt gott!

Om det blir kanongott.. så kanske jag orkar lägga upp ett recept med.. om jag kommer ihåg hur jag gjorde...haha.. för jag lagar ju aldrig efter recept.. allt lagas på känsla hemma hos mig!

Har varit ute på en liten promenad med.. och fick med mig kameran för en gångs skull.. så det kommer lite bilder senare ikväll... får se om det blev några bra bilder...


Affiliator Affiliateprogram

En sak leder till en annan...

Haha.. helt plötsligt fick jag fullt upp.. har fått ett antal förfrågningar om jag kan göra design till olika bloggar... men det är i nuläget bara en som jag hjälper med det.. och det är min goda vän Pierre...

Har fått ett par uppdrag av honom som jag jobbar med...

Men det är skoj minsann.. jag får lära mig mer om att koda och framförallt att jobba i Photoshop och göra lite trevliga headers...jag antar att man lär sig på vägen liksom...

Vad skulle ni vilja ha för guider... hur man lägger in header och bakgrundsbild är de förslag jag har fått än så länge... något mer?


Beastwear.se

Vill ni ha en guide?

Hej alla bloggare!

Som ni har märkt så har jag ändrat lite i min design lite fram och tbx senaste tiden.. och har nu själv börjat fundera på om det finns folk där ute i den stora vida bloggvärlden som skulle vara intresserade av en guide till hur man ändrar saker o ting på sin blogg...

Hade lite planer på att göra en guide liknande denna: Hur man lägger in en film på sin blogg... men som handlar om hur man lägger in en header, alltså en bild högst upp på sin blogg...

Vad tror ni.. skulle ni behöva det?



Morgonfrissa!

Hehe.. var ju bara tvungen att ta en bild på frissan jag hade när jag vaknade... bra volym där måste jag ju säga...haha!

webkocken lari sundsvall


Affiliator Affiliateprogram

Zlatan är ju cool!

zlatan ibra ibrahimovic fotboll juventus interAlltså.. snacka om att man hade blivit paff om Zlatan hade kommit och knackat på hos en och sagt att han ville köpa ens hus för 30 miljoner...

Sen är det ju klart coolt av Zlatan, att bara kliva fram till dörren, ringa på och säga rakt ut: "Jag vill ha ert hus, ni får 30 miljoner för det!"

Bjuder man tillräckligt mycket, så lär man ju få det man vill med...

Annars måste jag nog säga att jag har fåt ten ny uppfattning om Zlatan.. innan tyckte jag att han kunde vara lite väl mycket diva och lite "uppe i det blå" ibland.. högfärdig på något sätt. Men nu så har jag ändrat uppfattning.. jag tycker Zlatan har förändrats enormt mycket, faktiskt sen det att han blev pappa.

Han har mognat hur mycket som helst... sen har ju hans fotboll blivit så jäkla mycket bättre med.. killen är ju lätt en av världens bästa fotbollsspelare just nu...












Affiliator Affiliateprogram

Natti!

Ja...gonatt då.. det är en ny dag imorrn alla läsare!

Jag vill dock veta vad ni tycker om min nya design.. så kom igen... ris och ros!

image473




En sista låt...

Den här snurrar en hel del på min winamp... jag är nog kär i deras röst...Dixie Chicks - Everybody knows




Affiliator Affiliateprogram

Skumt värre...

Hur kommer det sig att man känner sig mer sjuk på morgonen och på kvällen...men på dagen kan man må ganska så ok?

Jag tycker det är ett vanligt förekommande fenomen när man är förkyld... eller vad säger ni?

image472


Ny design... igen!

Jahaja.. då vart det en ny design igen... låt höra.. vad tycks?


Beastwear.se

House...

Det är inte många serier nuförtiden som jag verkligen gillar.. det är väl Prison Break, Heroes, Scrubs och Simpsons...och så House...

Satt precis och kollade på avsnittet på fyran.. och jag gillar verkligen den sköna stil som House har. En jäkla skön sarkasm och humor...

Vad gillar ni för serier?

house


Affiliator Affiliateprogram

Jaaa... nu vet jag!

Oh.. tack vare MissEllie så lyckades jag komma fram till vad det är för låt som jag ville få låt och artist på i reklamen för TRE.

Det visade sig att det är en låt med Jamie Scott & The Town som heter When will I see you again.




Riktigt mysig låt... me like!



Gillar du t-shirts?

Haha.. jag har hittat en riktigt rolig sida för alla som gillar kläder med roliga tryck på...

Så här skriver de själva om sitt företag:

Beastwear har funnits sedan år 2000 och var bland dom första t-shirt sajterna på nätet (fanns 1 före oss i Sverige såvitt vi vet, idag kryllar det av dom). Vi har alltid kört vårt eget race och inte kopierat eller härmat andras tryck, utan hållt stenhårt fast på att vara unika.

Vi har synts på tvprogram som Big Brother och Wimans. Vi utökar sortimentet i mycket snabb takt, då ett brett sortiment leder till fler handlande kunder, tanken är att alla som går in på vår hemsida ska ha minst 1 grej som kan intressera dom att köpa.



Beastwear.se


Jag har kikat lite rundor på sidan, och de har hur många tryck som helst.. vi snackar över 200 roliga tryck..

Här är några exempel...

image466 image464 image465
image463 image467

Det här bara ett par exempel på tryck.. och man kan hitta allt från t-shirts och huvtröjor till knappar och toasitsar som man kan få olika tryck på.

Priserna är helt ok med.. så kika in på deras sida och botanisera och beställ en tröja eller varför inte en toasits..

Beastwear.se

Ibland förstår jag inte mig på filmrecensioner...

image456Alltså... vi kollade på Sunshine igår... och jag fattar inte hur den kan ha blivit så jäkla rosad som den har blivit.. för filmen sög ju verkligen!

Både jag och Mattias (två mycket kultiverade brandmän)... var ense om att filmen var kass!

Någon som håller med?

















Young folks...

Ja, jag hittade in på www.tre.se där jag hittade alla låtar som de har med i sin reklam, eller namnen på dem iaf... (hittade dit innan du skrev sandee)... och än så länge har jag inte lyckats hitta låten.. men jag hittade en annan låt som är grymt skön... Peter, Bjorg and John - Young Folks.

Visslandet är nice.. men jag gillar soundet överlag.. laidback o soft liksom...




Affiliator Affiliateprogram

Vad heter låten... och artisten?

Suck.. hur jobbigt är det inte när man sitter och ser en reklam på tv, och hör en låt som man bara tycker är så jäkla bra.. men så kan man inte komma fram till vad det är för artist eller låt....

Jag har fastnat för en av tre.se reklamer.. som snurrar på tv just nu.. det är en lugn o stilla låt som låter lite som James Blunt.

Just nu kan jag inte ens komma på hur själva reklamen är... men ska se om jag inte kan komma på det under dagen.

Någon som har koll på vad jag menar?

Jag vet att det är aningen luddigt...


SMS.se

För jag har bara regn hos mig...

Har precis vaknat... och vädret ute matchar mitt mående...regnigt och mulet värre.

Min förkylning har vänt mot att bli en host och snuvattack...låter som att jag skulle rökt ungefär hela mitt liv.

Men vafan.. jag lever iaf.. och man ska inte klaga på tok för mycket heller.

Tror det är dags för lite frukost minsann...


Gratis-guide.se

A job well done...

Ja, det måste jag nog säga.. är bra nöjd med guiden som jag har gjort till Pierre.. ska maila den till honom, och hoppas att han anser att den duger.

Det tog sin lilla tid.. klippa o klistra en massa bilder och redigera osv.. och sen skapa ett word-dokument av det hela, men nu är jag klar.

Dags för mig att leta upp kudden med...

Gonatt alla läsare!

image460

En chai latte och musik...

Sitter här vid datorn och har precis gjort mig en chai latte och lyssnar på lite Dixie Chicks... skön musik!

Ska börja göra en guide till min gode vän Pierre..han har nån kund som behövde det.. och det är ju klart att man ställer upp för sin vän med en sån grej...kunde hade ju sagt att om de får en guide till en viss grej, så tar de affären...=) Så vi får hoppas att min guide funkar bra nog...

chai latte te dryck



Affiliator Affiliateprogram

Byta doft?

Hmm.. sitter och funderar lite på att skaffa mig en ny parfym. Länge länge har jag använt Aqua di Gio från Armani och innan dess så använde jag CK One från Calvin Kline.

Nu så är jag lite sugen på att beställa nåt nytt.. har nämligen hittat en kanonbra parfymsida på nätet, som har extremt billiga priser.

Parfym.se

Innan jag ger mig in här och beställer en ny parfym, så vill jag har lite tips om vad jag ska köpa... tjejer, nu behöver jag er.. vad tycker ni om för dofter?

Kika gärna in på sidan och kolla priserna.. är faktiskt riktigt stor skillnad. Det är bara att klicka på bilden...


Kycklinggryta med ris...

Det var ett bra tag sen jag la ut nåt recept här.. så jag tänkte att jag skulle passa på nu när jag gjorde en enkelkycklinggryta mat recept ris curry kycklinggryta med ris...

Det här räcker till cirka 5 personer...

Ingredienser:

2 kycklingfiléer
2 morötter
1 gul lök
1 banan
1 äpple
1 burk cocosmjölk
2 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
3 stora vitlöksklyftor
En handfull haricotverts
En bit vitkål
En handfull cashewnötter
Curry
Salt och peppar
Sweet chilisås
Ris

Gör så här:
Tärna/strimla kycklingen och bryn den i en stekpanna. Slå över klycklingen i en gryta.
Skär ner morötter, vitkål, vitlök och äpplet i bitar och bryn dessa lite snabbt med. Bland ner det i grytan.
Häll på cocosmjölken och grädden i grytan, samt skiva ner bananen och resterande ingredienser.
Krydda med curry (ca 2 msk) och sweetchilisås (ca 1 msk). Låt det hela puttra lite smått i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt ris...

Smaklig spis!

Kom igen världen.. skratta lite mer!

Jag tror att vi behöver skratta mer runt om i världen.. det är så mycket hat och våld.. så jag bjuder på ett klipp som bjuder till lite skratt...



Hur jäkla söt är inte ungen liksom... snacka om att vara lättroad med... sen när han är 5-10 år gammal.. då jäklar räcker det inte med att riva sönder papper.. då ska det vara tv-spel o grejer istället...



Affiliator Affiliateprogram

Kattungar.. dessa underbara små djur!

Satt och letade lite på Youtube efter lite skojiga djurklipp.. och fastnade för det här...



Alltså.. tänk om katter var kattungar hela livet.. jäklar vad härligt det skulle vara, för de är ju såå makalöst söta då ju.

När jag kikar på alla dessa kattklipp.. saknar jag mina småbusar, Amadeus och Douglas...

image457


Gratis-guide.se

Bröllopet...

För er som är nyfikna på Bröllopet... så har ni länken här:

http://www.brollopstorget.se/Brudpar/lenitapierre/


Affiliator Affiliateprogram

Jag känner mig otroligt hedrad...

WOW.... Pierre, min gode vän som ska gifta sig nästa sommar... han drog en jäkla fråga till mig över telefon nyss..."Du Lari... vill du vara min bestman?"...

Nyvaken var jag.. men gissa om jag vaknade till...

Klart som fan att jag vill vara bestman.. det skulle vara en otrolig ära för mig.

Nu återstår att ta reda på vad man ska göra som marskalk.. och vad mina "uppgifter" är... får nog bli att ta ut lite semester och åka ner till Alingsås och hälsa på lite...=)


En ny dag... med täppt näsa...

Slog någon mig med en slägga inatt?

Jisses.. snacka om att jag har sovit gott.. men ack vad man kan känna sig krasslig nu när man vaknat...

Jag behöver lite kaffe nu... och sen ska nog Mattias och jag kolla på nån film, troligtvis Sunshine.

image456


Affiliator Affiliateprogram

webkocken - signing out...

Ja, nu är det gonatt för min del... en ny dag imorrn mina vänner...

måne


Gratis-guide.se

En stor nackdel med förkylning...

image454Alltså.. jag gillar inte det att jag har varit förkyld o känt mig krasslig ett tag.. det har nämligen inneburit att jag inte har kunnat träna.. och det i sin tur gör att jag känner mig som en fettblobb...

Men, det kommer ju ändras sen så fort jag väl känner mig bättre.. då är det dags att träna igen...









Affiliator Affiliateprogram

Längesen nu...

Jag kom på det att det är att bra tag sen jag tog lite bilder med min kamera och la ut på bloggen.. så jag kikade lite rundor här hemma för att se vad man kunde hitta för motiv.. och det blev ju en del bilder iaf...

Kommentarer tack!

pumpakärnor rostade saltade

blomma växt grönt foto

champagne

ljus värmeljus light candle



Åh, minnen, minnen...!

Jäklar vad de har gjort många bra låtar...



Och deras låtar funkar även idag...


Affiliator Affiliateprogram

Trötter!

Oj.. alltså.. en hel dag ute i det fria sätter sina spår... vi var ute i 6 timmar idag.. och nu är jag bara helt slut..

Funderar på att lägga mig i ett varmt och gott bad nu.. bara slappna av o njuta lite av värmen...

helig birma blåmaskad trött
Så trött känner jag mig... kisen på bilden är min gamla kise Amadeus som numera bor i Kalmar...


Gratis-guide.se

Snacka om söt pojk!

Mattias familj var här i helgen... han sambo, son och hund...vilket innebar att jag vaknade tidigt imorse, vilket ju var bra med tanke på att vi skulle iväg och fiska...

Lilla Alfons är ju bara ett sånt charmtroll.. hur busig som helst... och är i den åldern då han snackar precis hela tiden.. nyfikenheten själv..

Jag knäppte ett par bilder på honom innan de åkte hemåt igen...

178909-447
"Jag tycker inte om det där röda skenet som kommer från kameran..."

178909-446
"Lari, kom o sitt i soffan med mig..."




Affiliator Affiliateprogram

En riktigt härlig dag...

Ja, idag har jag varit iväg på en fisketur igen.. lyckades lura med mig polaren/kollegan Danne Storey (artistnamn?) till Mjösund.. på en heldag...

Vädret var helt perfekt.. vindstilla, inte för kallt och lite småmulet... upplagt för bra fiske...laddat och klart med kaffe, korv och choklad...

Dock så visade sig fisken inte vara så huggvillig som vi tyckte att den borde vara.. det var helt dött.. till typ nån timme innan det blev mörkt.. då lyckades jag få på en iaf.. som var helt ok storlek.. så den fick iaf följa med hem...

fiske fisk ljungan öring havsöring mjösund

Dock så kan jag ju påpeka att med tanke på att vädret var som det var.. och vi hade fika o grejer med oss.. så blev det en grymt härlig dag.. synd bara att Danne inte fick nån firre med.. men men.. det kommer fler gånger...



Kalles med banan?

Alltså.. är det någon som har smakat Kalles kaviar med banan?

Som gammal kock.. så känns det totalt fel.. jag försöker locka mina smaklökar till att blanda upp den smaken i munnen, men jag kan inte få det hela att gå ihop...och jag kan inte säga att det känns så lockande att testa heller...

kalles kaviar banan



Gratis-guide.se

Brunch...

Gomorrn gott folk...

Sitter och funderar på om jag ska göra mig en härlig brunch idag igen... fast det blir nog bara vanlig frukost med yogurt och flingor...

Dock tänkte jag bjuda er på en bild på min härliga brunch igår...

brunch
Till det hade jag lite coleslaw med...


Affiliator Affiliateprogram

Godismonster...

Jag är ett godismonster.. och jag är krasslig.. och det är lördag.. så jag får faktiskt!

godis



Ett om dagen...

...gör kroppen glad!

Vi försöker alltid ha lite frukt hemma.. bananer och äpplen.. dock är jag lite dålig på det där att äta frukt.. man borde göra det mer... men idag blev det ett äpple iaf...

äpple

Gratis är gott!

Nu ska jag vara lite tråkig.. jag ska faktiskt göra lite reklam...

Har hittat ett par sidor som jag tycker är värda att besöka.. sidor på nätet som är gratis.. och då menar jag verkligen helt gratis.

Först en sida där man kan skicka sms...

Affiliator Affiliateprogram

Blir man medlem här, så får du skicka 4 sms gratis varje dag, och just nu får man 5 extra sms att skicka när man registrerar sig.. ett bra alternativ att ha om du har kontantkort och inte har pengar på mobilen.



Nästa tips är en sida som samlar gratissaker på nätet...

Affiliator Affiliateprogram

Här behöver man inte ens bli medlem.. allt är samlat på ett snyggt sätt, och det finns mycket prylar som är gratis, och massor av roliga tävlingar...finns hur mycket sidor som helst att besöka, roligt värre!



Dagens sista tips... är en sida som även denna samlar en massa gratisprodukter..

Gratis-guide.se

Jag tycker iaf att sidorna är värda ett besök.. kika igenom det hela... och passa på att ta del av det som finns på internet och är gratis...

Garanterat inget bullshit... alla tre sidorna är seriösa sidor.

Lägga in filmklipp på bloggen...

Jag vet att det är en hel del av er bloggare där ute som undrar hur man gör för att lägga in filmklipp från exempelvis youtube på sin blogg... för ett tag sen gjorde jag en guide till det... och den guiden hittar du här: Lägga in klipp på din blogg




Affiliator Affiliateprogram

En härlig bild!

Jag satt och kikade lite bland gamla bilder.. och hittade den här bilden som jag tog när vi bodde på Bergsgatan... jag gillar verkligen den bilden.. vad tycker du?

fluga

Kaffe och Scrubs...

Ja, det är en härlig start på dagen... Scrubs måste ju vara en av de absolut härligaste serier som finns.. jag bara älskar den sköna sarkasm som de har...

kaffe scrubs

Host, snörvel, atjo!

Ugga... hade hoppats att jag skulle känna mig mycket mer pigg o kry idag, men icke..

Planen var ju att åka och fiska tillsammans med en kollega idag, men jag känner att jag nog får hålla mig inne ytterligare en dag och försöka piggna till lite...

Det som är lite tråkigt med det hela, är ju att den här helgen är sista helgen man får lov att fiska, innan fiskeförbudet slår in... och när det väl är dags att fiska igen, då kommer det vara kallt..

Men, det är inte mycket att göra...

178909-437

Sicko!

Har precis kollat på Sicko... filmen som Michael Moore har gjort, som handlar om sjukvårdssystemet i USA... och jag kan inte säga annat än att det är ett bra konstigt land det där landet borta i väst.

Finns nog inget land som är så dåligt på att ta hand om sitt folk alltså... jisses!

Har ni inte sett filmen, så kolla gärna på den...

Playing right now...

Sitter här hemma med mössan på sne, ett glas rött och Macy Gray i högtalarna... sjukt läcker röst har hon måste jag ju säga...väldigt originell.



Gratis-guide.se

Gah... need help!

Fan.. jag har en ide, som jag vill kunna lösa... designmässigt på bloggen då alltså.

Jag skulle vilja ha en kolumn på vänster sida, precis som det är på höger sida (menyn)... men mina kunskaper i html och dhtml sträcker sig inte riktigt så långt just nu.. men jag håller på att försöka.

Är det någon som är en fena på det hela, som vet hur man ska gå till väga, så släng iväg en kommentar eller nåt...

image436
Så vill jag ha det...


Ytterligare en film avklarad...

En fördel med att vara hemma o vara krasslig, är att man har en massa tid över till saker.. att designa om bloggen,image435 diska, kolla på film osv...och nu så kollade jag på ytterligare en av mina filmer som jag inte har sett... nämligen Shooter.

En helt ok film får jag nog säga.. lite annorlunda handling med.. och Mark Wahlberg gör en riktigt bra insats....

Får se om jag kanske lägger mig o kollar på ytterligare film ikväll.. finns nog en risk för det..





Affiliator Affiliateprogram

Få bort reklamen?

Är det någon som har koll på om man kan få bort den tråkiga reklamen som läggs in på senaste inlägget här på blogg.se?

Ge mig tips om det går.. även om jag tror att det inte går att kontrollera...

image434

Ny design...

Ja, med tanke på att vintern visade sig här igår, så tog jag tag i det här med att byta design.. slängde ihop en ny design.. lite vinterinspirerad..kommentarer?

Ett stycke förkyld brandman...

Man får faktiskt ligga o se allmänt dåsig ut om man är förkyld...

jag sjukling sjuk förkylning

En liten tanke om våldet...

Jag såg en sak på Aftonbladet nu.. en manifestation där man kan tända ett ljus mot våldet...

Alltså, visst, det är bra med manifestationer och protester osv.. om man försöker påverka regeringen eller stora företag eller liknande... men nu så snackar vi om gatuvåld, oprovocerat våld som händer ute på gatorna... ofta med droger inblandade på något sätt, alkohol eller annat.. och ofta är det ungdomar som drar runt och slåss, rånar och är allmänt farliga.

Jag ser inte att lösningen är en manifestation på Sergels torg.. det kommer inte hjälpa ett dugg, utan problemen ligger bra mycket djupare än så...

Någon lösning på problemet har jag inte.. men något har ju hänt de senaste 10-15 åren, sen det att jag var ung.. för då var inte våldet så vanligt som det är idag...

Idag är det vardagsmat med folk som mördas, misshandlas svårt, rånas osv... det är något man rycker på axlarna åt för att man hör och läser om det dagligen...

Nä, jag tror att man måste börja engagera ungdomar på något sätt, lägga ner mycket mer tid på dem och nå ut till de som har hamnat snett...

ljus våld gatuvåld

Expressen.. en reklamsida?

Hmm.. expressens nätupplaga funkar inte för mig... det enda jag får fram när jag surfar in där, är en halvsida med reklam... jag kommer inte fram till nyheterna...

image431

Snacka om att ha en bugg med firefox...

Folkskygg?

Nädå.. men har full insyn från vägen.. och jag känner mig inte så himla snygg dagar som dessa att jag vill gå och visa upp mig för allt och alla....

persienner

Täppt i snoken!

WOW... snacka om att man vaknar upp ur en koma... Pierre hade ringt mig ett par ggr på morgonen.. och det hade jag inte märkt något av.
Sen när man väl vaknar.. så upptäcker man att hela näsan är igenmurad... ugga... man kan ju vakna på trevligare sätt!

Snön som kom igår, ser man inte en skymt av.. utan ute är det strålande väder..solen skiner och det är kallt med friskt ute.

Önskar jag inte kände mig krasslig, för då hade jag åkt och fiskat igen... men måste se om jag inte kan kurera mig till imorrn, så jag kan åka med min kollega istället.

Jag återkommer med lite mer intressanta inlägg under dagen.. ska bara kicka igång hjärnkontoret lite..

image428

Yippiekayay motherfucker!

Har precis kollat på Die Hard 4... eller som den heter Live free or die hard.

Ja, vad säger man om den filmen.. en typisk Die Hard-film.. som hade varit riktigt bra, om de hade valt att skippa en scen...en scen som förstörde allt egentligen, för att den var så makalöst overklig...

Men men.. en perfekt film när man är krasslig.. man behöver inte tänka.. bara titta...

Bildbevis...

178909-426
Kolla.. vitt på marken... snö!

178909-427
Tog en bild nu på kvällen för att se om man kunde fånga snöflingorna i skenet av gatubelysningen... men istället för att se snön, så ser det ut som att snön faktiskt är stjärnor.. blev lite fräck effekt..

Gårdagens fångst...

Tänkte att jag skulle bjussa på en bild på gårdagens fångst...

fiske fisk ljungan öring havsöring mjösund

Norrland.. ett envist landskap...

Jisses.. som media har utlovat, så kom snön idag.. första snön...

Det som är lite mysko, är att det snöar fast det är tre plusgrader ute... snacka om att man är i Norrland liksom.. ska snöa oavsett vad... haha!

Dock så får jag en sån myskänsla i mig på nåt vis.. när man ser att det snöar.. sitter o önskar att jag hade en flaska glögg hemma.. det hade varit så jäkla nice ju...

Får nöja mig med ett glas Trocadero istället...

image424

Sjukmat...

Bara för att jag är sjuker idag.. så har jag unnat mig lite sushi.. 11 bitars...

Jag är så jäkla svag för sushi.. hade det inte kostat så sablarns mycket, så hade jag troligtvis käkat det en gång i veckan iaf..

image422

I'm a sick puppy...

Fast inte i den bemärkelsen som uttrycket står för egentligen.. men jag är sjuk iaf..

De senaste dagarna har varit härliga dagar.. .i tisdags när jag jobbade, så fick jag vara med och instruera när Stödes deltidskår hade gasolövning.. hur skoj som helst, och hur gött som helst att få vara inne i elden igen och känna på lite värme...

Sen igår så stack jag ner till Mjösund igen och fiskade lite.. har varit ett tag sen jag var där nu, men igår var det bara så jäkla fint väder, så jag kunde inte hålla mig borta...

Dock så har en omgång i gasolhuset och 4 timmar ute i kylan gjort sitt för förkylningen som har legat och pyrt i mig.. för imorse när jag vaknade, så kom jag knappt ur sängen...näsan var helt igentäppt och ont lite överallt... så det var bara att inse faktum, jag ska inte jobba...

Visst, jag hade kunnat vara på jobbet.. men jag hade inte kunnat rökdyka.. så bara att bita i det sura äpplet och ta en sjukanmälan... och förlora typ en tusenlapp idag... dessutom så missar jag en kemövning..

Aja.. inte mycket att göra åt det...

Äntligen...

...bilen funkar igen!

Lånade Mattes bil idag och körde ut till Timrå, fast beslutsam om att jag ska få ordning på bilen (och jag visste att vår bilmek på jobbet jobbade idag).. och mycket riktigt, så fick man ett gäng med tips av honom, som fick bilen att funka...

Så nu rullar pärlan igen!

Bara att hoppas att det inte är något annat som går sönder nu...

Snörvel...

Ugga... snuvig som en galning är man minsann...

Har precis gått av skiftet efter ett nattpass... ytterligare ett lugnt nattpass.. fick sova hela natten.
Idag så tänkte jag försöka ge mig ut till Timrå och få ordning på min bil, måste bara kolla om det är någon som jobbar som har tid att hjälpa mig en halvtimme.. men det ska säkert gå att ordna..

Annars så händer det inte så mycket i livet just nu.. står stilla...

Planerar lite att få igång ett gäng som vill lira lite poker på regelbunden basis.. lite arbetskollegor.. bara köra ett homegame en gång i månaden kanske.. skulle vara skoj...

Lugna gatan...

Sitter på jobbet.. och har inget direkt att göra just nu...

Idag så har vi haft bilvård.. sen var vi iväg och käkade frukost på Grand.. och nu har jag varit iväg och handlat mat till imorrn kväll.

Jag tänkte bjuda skiftet på grönsaksgratinerad kassler med ris och sallad, tror nog att det kan bli en hit.

Igår så var det lugnt på jobbet.. inga larm alls, utan bara en rolig innebandymatch... sen imorse så fick vi larm 06.50.. teknisk service.. lite jobbigt att åka på såna när det är tidig morgon... men men.. får lägga sig o vila lite nu på eftermiddagen istället..

Ja just det, bilen ja... haha.. den står kvar i Timrå.. blev inte klar igår, det är en bult som vi inte har lyckats få loss... men ska se om vi inte kan få loss den imorrn...

Ikväll så är det lite utgång med jobbet, får se hur långvarig jag blir, är lite halvt krasslig... men ett par whiskey o lite bubbelpool ska kanske kunna styra upp det där...=)

Strul, strul... mer strul...

Ja, inte nog med att bilen gick och kraschade häromdagen.. utan jag blev tvungen att formatera om min dator med..

Men. som tur är, så har man ju vant sig vid att formatera datorn lite då o då.. så allt som är viktigt finns ju sparat på en annan hårddisk.. enda grejen är den att man måste installera om alla program igen, det är ju det som är det jobbiga...

Men jag måste ju säga att det är ganska så skönt att ha en nyformaterad dator.. allt går så mycket snabbare...

Idag kom remskivan till bilen i brevlådan.. var oväntat snabbt.. dock är problemet det att jag har bilen ståendes i Timrå, och jag jobbar ju i stan nu.. hade jag bara fått hit bilen till stan, så skulle jag kunna ordna med den ikväll när jag jobbar... får se om jag kan ordna med bogsering...

Bilar är ju bara skit...

Ja, vilket äventyr.. min kära pärla som har varit sååå snäll och skötsam sen jag fick henne.. valde att svika mig stenhårt igår...

Var på väg till Härnösand på kvällen.. och när jag var 1.5 mil utanför Härnösand, så small det till under bilen... min första tanke var: Körde jag över en stackars hare nu eller?

Men nä, så var inte fallet.. för 10 sekunder senare så började batterilampan lysa.. och då visste jag direkt vad felet var.. fläktremmen...och den remmen får vattenpumpen att snurra med.. vilket innebär att bilen går varm så fort remmen går av...

Det var bara att stanna fint intill vägkanten... och fundera på hur man skulle lösa detta.. en stackars skåning mitt ute i ingenstans i norrland.. som inte känner alls mycket folk... hmm...

Ja, jag fick ringa till Mattias som jobbade.. och lyckligtvis så var de en gubbe plus på skiftet (händer typ otroligt sällan)... så han kunde sätta sig i en bil och köra iväg och hämta mig.. så vi bogserade pärlan till Timrå... där batteriet tog slut.. och då ställde vi bilen på brandstationen över natten...

Idag när jag och en kollega skulle fixa dit en ny rem och byta bromsklossar fram.. så gick allt perfekt.. bromsarna var inga som helst problem.. och fläktremmen var inte heller några problem.. förutom en liten detalj... det var tydligen inte remmen som hade gått av igår...utan det visade sig att det var ena remskivan som hade gått av helt.. rostat sönder helt enkelt... den som är på drivaxeln... och det var inte det lättaste att få tag i.. fanns inte på mekonomen.. och berners hade ingen hemma... så vi beställde en ifrån Vimmerby bilskrot istället...

Så, nu står pärlan snällt på brandstationen i Timrå med nya bromsar.. och väntar på att få sina sista delar fixade... och jag sitter utan bil ett tag.. tur att man jobbar i helgen, så att man inte skulle bli arg över att man inte kan åka o fiska...=)

Sjukstuga...

Jaha.. då var man hemma igen efter ett nytt larmlöst pass.. det är konstigt det där.. så fort jag jobbar, så är det inga larm alls.. bara helt tyst o stilla.. jag måste ju vara extremt bra som förebyggande person mot larm...=)

På jobbet är det värsta sjukstugan nu.. många som går runt och är kass i halsen och snuviga.. vilket leder till att alla andra blir krassliga med.. även jag... kände igår att jag började få ont i halsen, och det sitter i fint idag med.. så nu är väl influensan på väg... fast iofs.. har varit här snart ett år.. och inte varit sjuk en enda dag.. så det är väl dags för det snart.. men jag hoppas att jag slipper...

Idag har jag mekat lite med bilen.. har haft ett avgassystem som läcker.. så jag tog in bilen idag och kollade lite.. och upptäckte att det var ett par bultar som hade skakat loss.. så det var bara att ordna till det lite så funkade allt fint igen..

Funderar lite på att ordna en ny design på bloggen... det är ju höst nu.. dags att lägga sommaren åt sidan...

Lite bilder bara....

Hittade lite bilder från Mjösund där jag fiskar när jag tömde kameran igår... tänkte jag skulle bjuda på dem.. inget märkvärdigt...

fiske ljungan havsöring mjösund

fiske ljungan havsöring mjösund

fiske ljungan havsöring mjösund

fiske ljungan havsöring mjösund

fiske ljungan havsöring mjösund

fiske ljungan havsöring mjösund

fiske ljungan havsöring mjösund

One legged man...

Shit.. alla har vi någon gång lyckats få en fot att somna.. men har ni lyckats få hela benet att somna nån gång?

Jag lyckades med det nyss.. och det var en bra svår uppgift att ta sig framåt efter det.. haha...kändes verkligen som att man hade fått ena benet amputerat...

Nu har dock någon mirakelkirurg lyckas sy på mitt ben igen, så jag kan gå på nytt...*s*

Uppe med tuppen...

Ja, här sitter man helt nyvaken och uppe med tuppen...

Sa till Matte att han skulle väcka mig när han gick, så jag kunde gå upp och dricka kaffe...och det var inte helt fel måste jag ju säga... kaffe är gott!

Har ledigt fram till 18 idag... så det blir nog en lugn dag idag..

178909-414

Vår nya lya...

Passade på att filma vår nya lya idag... riktigt amatörmässigt o så.. men jag är inget vidare bra på det där att redigera o så.. så det är vad det är...


Inga larm och bloggsnack...

Ja, första passet på skiftet i stan var ett lugnt pass.. inga larm som jag behövde åka på.. jag satt på stort larm idag.. och vi hade bara tre smålarm idag.... så det var ett annat gäng som åkte..

Har mest bara försökt att hitta in i sysslorna på stationen... fick ju givetvis ta hand om köket idag..

Jag håller på att kika lite på två sysslor som jag skulle kunna pyssla med... eller har som ansvarsområde.. och det är lite datorsysslor... med tanke på att jag är utbildad webdesigner, så har jag anmält intresse för att ta hand om hemsidan som är under konstruktion... och ansvara för att den hålls uppdaterad osv...
Sen så finns det en syssla att sköta om uppdatering och produktion av insatskort på olika objekt runt om i kommunen, insatskort som vi har i bilarna, där det visar angreppspunkter, gasflaskor och andra saker som kan vara bra för oss att veta... det är ingen som har visat något intresse för detta, och jag gillar ju att pyssla med datorer.. så det hade varit perfekt för mig.. ska se om jag inte kan få de uppgifterna, skulle vara skönt med lite sysslor...

En annan rolig sak som kom upp idag när vi satt på teamledarkontoret och snackade lite om allt möjligt.. och kom in på det här med hemsidor och bloggar.. då kom idén upp att göra en brandmannablogg... en som bara handlar om vårt skift.. med en massa bilder på oss, och vad vi sysslar med om dagarna... frågan är om det skulle gå att fylla ut med så mycket material.. klart, bilder på brandmän kan man alltid lägga upp.. men skulle det generera i besökare då?

Tanken som ligger bakom var ju givetvis det här att man kan tjäna pengar på sin blogg.. men då måste man ju veta hur man gör för att tjäna pengar.. och så måste man få en massa besökare...

Jaja.. bara en tanke.. får väl se om det blir så nån gång i framtiden...

RSS 2.0